Dušene školjke s pivom na sredozemski način
Sakai ( Saburo ) je najbolj znan japonski vojni pilot iz druge svetovne vojne. Znana je njegova knjiga Samuraj ( tudi v slovenščini ). Tole ne vem če kaj pripomore odgovoru o pravilnosti stavka.
ežoj¸Proxima, meni tlele neki ne štima:
5. mestnik: pri (pred) kom ali pri (pred) čem: pred lokalom Sakai, (pred) (pri) svetišču podobni japonski restavraciji.
lp
P.s. Je pa res, da mi gre na besedico "pri" bolj "i" na koncu, na besedico "pred" pa "o" ![]()
![]()
![]()
![]()
cervus ![]()
Punce, takole je:
Predlog PRI se veže z mestnikom (5. skl. - Stal je pri meni.), predlog PRED pa s tožilnikom (4. skl. - Postavil se je pred mene.) ali pa z orodnikom (6. skl. - Stal je pred menoj.)
V tem primeru je torej pravilno:
Čez kakšnih dvajset minut se je limuzina ustavila na Avenidi Ipiranga pred lokalom Sakai, svetišču PODOBNO JAPONSKO RESTAVRACIJO.
Pravilno pa bi bilo tudi takole:
Čez kakšnih dvajset minut se je limuzina ustavila na Avenidi Ipiranga pri lokalu Sakai, svetišču PODOBNI JAPONSKI RESTAVRACIJI.
Blanchy
Od tega stavka me je ponoči mora tlačila![]()
Ojoj, kako pa gre, če se je limuzina ustavila ZA lokalom? Ali IZZA lokala?
Pa ne rečte, da slovenščina ni skrivnostna, zanimiva in lepa?!
japajaJaz upam, da so vsaj dobro jedli v tej famozni restavraciji, če so se že z limuzino pripeljali (no, ja, ampak, če dobro premislim, tudi moj jugo - koji nije za dugo - je bil limuzina
). Jupiiiiiiii, smejkoti normalno delajo!
lp
cervusJapaja, zdea pa še zaupaj, proooosim, naslov knjige - me je začel firbec matrat.
lp
cervusIra Levin: Fantje iz Brazilije
Pomurska založba 1978
Prevedel Jože Fistrovič
lp
japajaHvala! ![]()
lp
cervusElaphus, si že iz knjižnice? ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Dušene školjke s pivom na sredozemski način

Svaljki z žajbljem