Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Sarme se še ne dajo, jaz pa zelenjavno čorbico z malo mesa. Posladek pa prosto po nekaterih kulinaričarkah: uživanje in razvajanje na toplem Dan za zapomnit, bog ve kdaj nas spet obdarijo s tako lepoto.

naor

holalrpo pozeravljeni. kolk de mi zdi sem vsm dolžanpojasnila (obljubs dels dolgglede hdsdronskegs trkslnikaa v šviciče sem se v prejšnjih pisanjih dotsknil teoretične fizike pol de mi zdi je mal pojssnila glede trkalnika in higdovegs bosona,.vsekakor potrebnonajprej .dsa se mal spomnemo o zgrsdbi materiječe imamo kosd recimo železa od njegs lahko dščipnemo mjhen kos , ki ima enske fizikslne in kemične lasnosti kot preostali kos naj manjši košček ki ga še lshko odščipnrrmoin ima senake lasnosti je seveda atom saj vidite,da niste opozaAsbili čidt vsehgaPOL DE JE UGOTOVILO, DA JE TUDI ATOM SESTAVLJENOD ŠE MANJŠIH DELOV, KI JIH JE BILO TREBA RAZISKATMANJŠI DELI ATOMA SO ELEKTRON IN NEUTRONPRVI JE POSEBEJ PRIMERb n za razidkovsnje, ekrga je zlahka dobiti in pospešiti , do velike hitrostiin ga usmeritina tarčo od nekega materiala in pol opazovati, ksj se bo zgodilo s materialom tarče-ja sevals bo rentgenske žarkeelektron je relstivno lahek projektil za raziskovsnje, se pravi metiod rsziskovanja s pospeševalniki je pravzprav zelo grob- rušilni na raziskovani marterial se izstreli nek kakšn je to metod raziskovanja bom pojasnil s prispogobomaterialni delevc in sepol rsziskujejookruškilahko zberemo kajte zržergaksakšn je to metod raziskovanjabom pojasnil s prispodobo, recimo, da bi neka dežela tretjega sveta hotla izfelovsat mercedese. Nsjprej seveda morajo ugotovitksko so mercedesi narejeniv ta namen njihovoi zndnstveniki ptrpredlahgajo nakup recimo 200 avtoobilov in v te namene zgrsdijo dirkalno stezoin zsčnejo s raziskavami po stezi se zagasnjajo avtomobili, do maximalne httrrosti, ker je stezasa le ena dirkjo v obe smeri, avtomobili se seveda zaletavajo, njihovi če mal pogledamo v zgodovino znsnosti, fizike posebej, bomo videlida je veliko meritev pravo zmagoslavje človeškegs uma in domislenosti,,kar se za razidksv s trkslniki ps nsj bo tudi hsdtonsji v švicinikskor ne more rečt prej obrstno so prej dokaz omrjenosdzi dsanašnjih fizikovno pa sem se zameril tufi ftdrugi polovici fioikov no, tisti polovicim ki bere kulinsrikono s tsko fino rszidksvo se ugorobi ,da iz rtarle frčijorszlični okruškiki jih lshko združimo v skupine ena taka veliks dkupinaso bosoni, druga pa fermioni podskupina bodonovksj bi si mislil inžnir iz mercedesa o rsziskovalni metodi znasntvenikov iz dešžrle tretjega sveta si lshko midlimo so hadroravno tasko si lshko mislimo k jsi o nas misli nek alien, ko ns opazuje, toa opszujr nss dihutnotorej fiziki, delajo sramozto cečemu planetzuni

ežoj

a js dsnes zmrznjrns pics iz lidls aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa8če ferjamete.prej smo je v pečivi rzmrznili in piščsnčja juha od včersjse pravi včersaj piščsnčka juha inklozice n aaabuzaroargentinskevelike skoraj škampi

ežoj

danes pri nas za ene goveja juha z reuanci, rižota, ohrovtovo zelje, jogurtovo pecivo, ...

majaos

Petek: juha, pražen krompir, krvavice, kislo zelje.

Sobota: juha, sv. zrezki v omaki, njoki (domači), solata.

Danes: prežganka, kuhana govedina, riž, vinski zos.

Še naprej nas bo razvajala babi s svojimi kosili, mi pa samo uživamo.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes goveja z vlivanci, košček sv.ribice in piščančjega fileja s sirom, pražen krompir, zeljna in zelena solata, domači piškoti

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

ežoj....lepo te je spet brati

Lep pozdrav tudi ostalim

čau

nejcanja

Fižolovka, enčilade, avokado in mešana solata.

Pipi Maj

Cila je napisal/a:

Ežoj, ti kar piši, se bomo že potrudili dešifrirati. Saj poznaš kajne tisto ugotovitev, da je za razumevanje važno  pravilno postaviti le samostalnike, ostalo je lahko pomešano.  Tipkovnica se bo pa z vajo tudi izboljšala. In ni skrbi, da bi se zameril preveč fizikom - poznam enega, ki Kulinarike  gotovo ne bere . 

Cila

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes:   goveja juha z zdrobovimi knedelčki,   pražen krompir,    govedina iz juhe,   

solata s , piškoti. 

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 05. 2015 14:05

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti