Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

ja foxpapa ali raje fokspspa še smo v slovenijiin upam, da bo rtako tudi ostalo. meni nagasjs tipkobnica ne piše mi čtrko anamestoa mi izpišespol je napisano težko rszumljivo

ežoj

Ežoj, ti kar piši, se bomo že potrudili dešifrirati. Saj poznaš kajne tisto ugotovitev, da je za razumevanje važno  pravilno postaviti le samostalnike, ostalo je lahko pomešano.  Tipkovnica se bo pa z vajo tudi izboljšala. In ni skrbi, da bi se zameril preveč fizikom - poznam enega, ki Kulinarike  gotovo ne bere . 

Cila

Oh, jaz jih poznam en cel kup, obeh spolov.  

rimljanka

Moj računalnik je že več kot dva tedna "fuč", tako, da sem šele danes na vnukovem zasledila, da se je naš EŽOJ vrnil, kar je res najlepše darilo, ki smo ga kulinariki dobili.

Veliko zdravja,ljubi ežoj! Ti se kar oglašaj, ni važno, če se ukvarjamo z dešifriranjem, važno je, da vemo, da ti gre na bolje.

daga

Ežoj, zelo dobro ti gre  jaz sem ti hvaležna, ker z vsem napisanim poskrbiš za moje male sive celice , ker drugače iz dneva v dan samo poslušam: " Ma dej no, a res ? pojma nimam, sem pozabu.....

Nič ne kuham, ko je lakota, samo pogrevam, preden danes končno preložim v skrinjo, pa še kaj z veseljem potalam.

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Sobota:           

Pozdravček!

Čebelica iz 500 dag moke, 25 g kvasa, 2 dcl mleka, 1 dcl olja, 1 dcl vode, žličko sladkorja, 2 žlički soli zamesiš testo,ki naj vzhaja. Nato od celotnega testa odvzameš 240 g testa in iz njega narediš 8 kroglic. Preostalo testo tudi razdeliš na 8 delov. Te razvaljaš na oval dolg 20 in širok 10 cm. Vsakega zarežeš na 1 cm razmaka in ga nato poviješ. Dobljen svaljek oviješ okrog kroglice, konca stisneš skupaj in rožica je narejena. Rožice še pomažeš z razžvrkljanim rumenjakom, gor posuješ malo sezama in v sredino lanena semena in špečeš na 180.st približno 20 minut.

Pa še slikce za lažjo predstavo: 

Sem med izdelavo poslikala za lastni arhiv, sedaj pa tu pride prav. Recept ni moj, sem ga našla pri konkurenci, a me je tako navdušil, da je bilo treba takoj probat in poslikat.

Lp

top.verbena

KOFIZIKSLNO KEMIJSKEKOT PREOSTALI DELMSTERIALA JA UGANILI STE TO JE ATOM NO SAJ VIDITE,DA NISTE POZABILI ČITO VSEGANO POSTOPOMA SE UGOTOBVILO, DA JE TUDI ATOM SESTSVLJEN OD BOLJ DROBNIH DELOVTAKRST SO JIM RELI TEMELJNI DELCIELEKTRON.NEVTRON POL SE,JE IZKSZSLO ,DA JIH JE VELIKOIZKAZALO SE JE TUDI, DA MATERIJO LAHKORAZISKUJEJODKJRJO TUDI TADSA TAK MAANJŠI DELEC POSPEŠIJO , DO VISOKE HITROSTI IN PUSTIJO DA UDARJA TRKA V TASRČO OD V TA NAMEN SO ZELO POGODNI ELEKTRONI, KER JIH JE ENOSTAVNO POSPEŠIZI DO VISOKE ČE JE STEZA ALEKTRONOV V RAVNI ČRTI NAPRAVI SE REČE LINEARNI POSPEŠEVSLNIKLAHKO JE TUDI V KROG POL JE TO CIKLOTRON KI SE MU REČE BETATRONHITROSTI IN SEPOL OPSZUJKAJ IZLRTSVSIZ TSRČE V GLAVNEM TAKO SE JE KORAK ZS KORAKOM ODKRIVSLO, KSTRERI SO SESTAVNI DELI MSTERIJERENTGENSKI ŽARKIRAZISKOVANEGA NMATERIAKLASKO NAREJENA JE CELA RAZPREDELNICS IN NEKATERI DROBCI RECIMO JIM KRHOTINE PO NEKATERIH LSDSNOSTIH PS ŠEJO SKUPS
A PA ENO SKUPINO NSZVLI BOSONI DRUGO PS AFERMIONI PODSKUPINA BOSONOV SO HADRONIIN V ŠVICI NA POSPEŠEVSLNIKU FELSJO ZTO PODSKUPINO IN TO PRIVEDEJO DO TRKA IN OPSZUJEJO KRHOTINE , KI NSSTANEJOJČE SE SPOMNITE PRISPODOBE S NERCEDESIPOMIDSLITE KDSJ BOJO ODKRILI NREKSFINEGA RECIMO S KSKŠNOIM NAVOTOM J ZAŠRUFAN VIJAK GLAVE MTRORJZARADI

ežoj

top.verbena, hvala:) najboljše da daš recept kar v bazo. Tvoje slike so me čisto navdušile!

Da ne bom off topic, jutri bo goveja juha, pražen krompir, mogoče kakšen kos piščanca in pa solata.

_čebelica_

v četrtek in petek sva jedla pico (jo je bilo cel pekač)

danes ocvrti kalamari, pomfri, pečen v pečici in zeljna solata s špinačo

jutri pa pečenica, kislo zelje in matevž

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti