Nedelja: ![]()
![]()
![]()

Pozdravček!
Nedelja: ![]()
![]()
![]()

Pozdravček!
Včeraj pica in za posladek jabolčna pita in rožičevo pecivo z jabolki,
danes goveja juha, pire krompir z korenčkom, kumare v omaki, govedina iz juhe zame, za mojga pečen puranji zrezek in ostanki sladice od včeraj.
tanjajDolgujem vam še kosilo iz Odprte kuhne: že tretjič indijski zelenjavni zavitek. Čakala nanj več kot 15 minut.
Danes sem pa kuhala za mesojedce in zelenjavojedce. Ta prvi so jedli juho iz piščančjega mesa, pomfri in pečena svinjska rebra. Ta rebra sem spekla v "aromatičnem" pekaču.Nasoljene sem obložila s korenčkom, čebulo, česnom, peteršiljem, pekla eno uro, potem pa še zapekla približno 15 minut. Hvala Trixi, ti si zaslužna, da sem si kupila ta pekač, ki je upravičil vsak evro.
Kot sem že pred kratkim omenila, sem letos ponosna lastnica čudovitih zeljnatih glav in zdaj se pri nas vrstijo zeljni dnevi. Tako sem danes naredila bučno juho in zeljni štrudelj. Ker sem imela na kosilu dve vegici in sem pripravljala ta zeljni štrudelj prvič, se ju gledala, ko sta si odrezali prvi košček tako kot kandidati v Gostilni gledajo šefa Bineta, kaj bo rekel. Ah, obrisala sem si potne srage in si oddahnila. Hoteli sta še za s sabo. Vse jasno, a ne? Priprava pa je preprosta, da ne bi mogla biti bolj.![]()
![]()
naor
Danes: svinjski zrezki, pražen krompir, sataraš, solata,
, šape (piškoti)
naor, te prosim, ob priliki napiši, sem ravno zelje spakirala v nahrbtnik, nisem se še odločila, bo za solato s fižolom, za krpice z zeljem, ali za zeljno juho s krompirjem...
Danes smo imeli sladkovodne ribe, je sosed poskrbel, da jih je bilo veliko, slike ni, ker smo tako navalili ![]()
Mojemu termitku smo na krožnik dali njegovo porcijo iz konzerve, pa jo je zavrnil....
smo vsi imeli delo, s pincetami smo iz rib pobirali koščice, on je pa veselo jedel.....
Imam vprašanje ? kaj naj še vzamem s seboj v planine ? Vedno kuham ričet in joto, fižolovo juho, ajdove žgance, polento s kislim mlekom, makarone........
Omejitev je samo ena:
vse kar bi rada kuhala, ( naslednji teden )moraš na hrbtu nositi približno dve uri, rosno mlada pa nisva več ![]()
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951
| naor je napisal/a: |
| "aromatičnem" pekaču |
Misliš takega s pokrovom+napolnjenega z zelenjavo in začimbami, znotraj se pa kuha/peče meso oz. riba? :P
| naor je napisal/a: |
| zeljni štrudelj prvič ... Priprava pa je preprosta, da ne bi mogla biti bolj. |
A nekaj takega? http://www.kulinarika.net/recepti/14514/zelenjavne-jedi
Life is war against boredom~
Lahko se naredi tudi zeljni burek. Namesto mesa se da pretenstano sladko zelje s čebulo, postopek je enak
.
Pri naši hiši je delovno, ni časa za kuharijo. Danes torej: Piščančje bedro, polsuha klobasica, paprika, nekaj začimb, kurja juha in prežganje = Chicken gumbo. Čisto navaden na vodi kuhan basmati riž kot OH priloga. Solata.
Jutri: Beri: Zgoraj napisano. ![]()
Ja Miribon, točno takega imam. Izdelek Emo Celje. Za zeljni štrudel pa sem malo pobrskala po netu in so si recepti precej podobni. Naredila sem vlečeno testo, ga namazala s stopljenim maslom in kislo smetano. Nadev pa je samo narezano sveže zelje, malo popraženo na čebuli, ki jo nisem sekljala kot za golaž, ampak samo na tanke lističe. Ohlajeno zelje sem potresla po testu, čisto malo popoprala in malo posolila s solnim cvetom.In zavila. Drugi hlebček pa sem naredila vse enako, le da sem dodala en velik, kar z vilico stlačen, kuhan krompir. Ni bil čisto mehek, nekako na tričetrt. Meni je bil ta s krompirjem boljši, sem pač nora na krompir. Zavitek sem namazala s stopljenim maslom in v pečico. Že pečenega sem še vročega namazala z maslom, oz. sem kar koščke masla mazala po skorji. Potem sem namočila sevieto, jo dobro ožela in za par minut pokrila. Če pustiš, da se malo ohladi, najbrž ni treba tega s prtičkom, a mojim se je strašno mudilo.
Zdaj sem se spomnila, lahko bi dodala tudi malo kumine, posula s peteršiljem ali kakšno drugo zeleno začimbo. Vse je stvar domišljije. Za prvič je bilo tako, drugič bo sigurno malo drugače.
Tako, danes pa še juha od včeraj, solata s krompirjem, mož še rebrca od včeraj. Hvala bogu, da so ponedeljki v tednu, ko lahko malo improviziram.
Lep, sončen dan želim vsem!![]()
![]()
![]()
Danes bo juha od včeraj, kruhovi cmoki, zelenjavna omaka s koščki govedine in zeljna solata.
tanjajKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi

Pirin kruh s semeni