Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes pri nas: Popečeni trakci (piščančja prsa), dušen riž, pečena čebula in rdeča pesa oz. paprika v kisu :) njammm

In pa še sladica: marmeladni žepki 

Ursika9

Še dobro, da smo danes v poznih urah, sploh lahko kaj na hitro skuhali in vsaj za silo ogreli prostore

pasirana bučna juha s krompirjem, zakuha zlate kroglice, še prej pa solata s paradižnikom, papriko, čebulo in posebno salamo, kruh...

sedaj pa spet čakamo: cesta neprevozna, vse okrog hiše se lomi in poka, ledeni dež prehaja v sneg, daljnovodi se upogibajo pod ledenimi svečami, megla in poledica, naj bo vsaj pri večini vas drugače, SREČNO

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Nedeljsko kosilo in za sladico pogled skozi okno.

V središču mesta skoraj normalno, samo nekaj km iz najlepšega mesta na svetu pa bi človek rekel zimska pravljica, če ne bi bila resničnost zelo boleča. Sinoči torej je bilo tako, pa tudi danes najbrž ni drugače. Že dolgo se ne spomnim, da bi bili brez elektrike kot sinoči na obrobju Ljubljane. Upam, da bo čimprej spet normalno stanje za vse v temi in mrazu.

Vsem želim veliko sončka naslednje dni z upanjem, da nam ne bo polomilo preveč drevja.

naor

Testenine carbonara in ker smo imeli srečo z elektriko tudi kolač z limonino glazuro 

xMURKAx

ežoj je napisal/a:

mamamia, kje pa hraniš asefoitudo ( ki jo nujno rabiš za uno jed z leč(o)ami ), da ti ne usmradi celo stanovanje?

Pri meni danes, za posladek................. uf, včasih bi se temu reklo jabolčni štrudl, po novoreku je verjetno vanilin štrudl s filom od jabolk:

matr, cimeta je šlo, kot da bi pekel piščanca.

ežoj

Joško, v pehu jo hranim v vrečki in v kartonskem pakiranju, tako kto jo kupim. Nič bat, nimam je na kuhinjski polci, 

mamamia

@breskva- gledal sem tvoje kosilo z datumom 30.1. 2014, krompirjeva musaka. Pa bi te prosil, če mi lahko napišeš kako ti tole rata naredit porcijsko. Jaz znam super ampak cel pleh. Ker sem trenutno sam mi je to totalka preveč. Tale tvoja se mi pa zdi ravno prav za porcijo. A to v kakem pizza panu narediš ali kako?

Hvala za odgovor.

pri meni danes- tista corba kar sem omenjal, v trgovini sem kupil dve pečeni rebrci i zelena solata. pa kruh.

za jutri se mi niti ne sanja. rano gledal po shrambi. bom rizi-bizi pa haše iz konzerve in solato.

Lp

preprost

Sporočilo je spremenil(a) preprost dne 02. 2014 18:50

[citat=--preprost--]

@breskva- gledal sem tvoje kosilo z datumom 30.1. 2014, krompirjeva musaka. Pa bi te prosil, če mi lahko napišeš kako ti tole rata naredit porcijsko. Jaz znam super ampak cel pleh. Ker sem trenutno sam mi je to totalka preveč. Tale tvoja se mi pa zdi ravno prav za porcijo. A to v kakem pizza panu narediš ali kako?

Hvala za odgovor.

Recept http://www.kulinarika.net/recepti/18190/mesne-jedi/krom

Danes: boranija , kuhan krompir, rdeča pesa, marelična krema

breskva

Hvala za link, samo tole je cel pleh. Mene bolj zanima tista vatianta, ki sem jo gledal in je podobno pizzi. Tako velih pleh znam tud jaz cist ok naredit. Tale me zanima, manjša, ki si jo prilepila 30.1.2014

Hvala

preprost

Nedelja:      

Goveja juhica (od včeraj); ajdovi štruklji, korenček v omaki, ramstek z vinom; endivija s korenčkom;

Pozdravček!

preprost je napisal/a:

Hvala za link, samo tole je cel pleh. Mene bolj zanima tista vatianta, ki sem jo gledal in je podobno pizzi. Tako velih pleh znam tud jaz cist ok naredit. Tale me zanima, manjša, ki si jo prilepila 30.1.2014

Hvala

preprost

Bi rekla, da pač vzameš manj sestavin in manjši pleh. takole 1/5 do 1/4 vsega, če delaš samo zase.

Pri nas pa danes goveja juha, meso iz juhe s hrenom, dušen por, pečen krompir in občajne tekoče zadeve. Da ne bo življenje preveč bridko, se pa pravkar peče rižev narastek in odtaljujejo borovnice za vroč preliv.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti