Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Majke jim, mladini in mladičem . Spopapcali (beri: požrli/odžrli) so mi ŠMOREN. Za bogega Uroša je ostala le šalčka. Pa dobro, vsaj kot posladek pri večerji bo. Me je kuhar Vlado otožno gledal, ko sem bridko stokal a me je pocarkljal s tem da mi je poleg šmorna za UMASTIT BRKE, dal še RIŽEV NARASTEK (no, takrat mi je takoj postalo malo bolj prijetno, saj sem ubil kar 2 muhici na en mah. Že 2x sem padel mimo narastka, sedaj pa sem cel mesec takoooo težko čakal na ŠMOREN DAN. Hjooo poor poor me. Kaj naj, če pa so mi takšne zadeve enostavno naj naj če so iz šolske kuhinje) ter polno skledo pasulja in kar PARterPOL KRANJSKIH . Ampak saj veste...ko sem se takooooooooo veselil šmorna. 
Dobro, sedaj imam do ponedeljka vse sporihtano;

Jutri:
- Pasulj sa kljobasic
- Solata

Nedelja:
Zajtrk:
Rižev narastek ter vse drugo  po protokolu!!
Kosilo:
- Pire krumpir ali pa RižiBiži
- kranjska klobasic

Ena polovička kranjske pa se bo narezala in gre v hladilnik. Perfektno bo pasala na rženi toast ali pa popečen mešani kruh s sezamom in lanenin semenom

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Čak, MbBrando, ko jaz osvojim pečenje palačink ti jih bom napekel 50. Enkrat mi bo že ratalo. Šmorn mi je pa še večja skrivnost. Bom že. Samo, ko obvladam, to bom itak v nulo, ti nem noso poprek Mb teh palačink

Lp

preprost

Elen je napisal/a:

miška, zaupaš kako si tole naredila? izgleda odlično!

mišzmoke je napisal/a:

Danes: polenta

mzm

Elen

, hitreje pripravljeno, kot napisano: skuhala sem polento, jo poravnala po pekaču, namazala s paradižnikovo omako (česen, pelati, čili, svež timijan, sol), obložila z mozzarello in olivami, pekla cca 20 minut, vzela iz pečice in oplemenitila z nekaj rezinami res tanko narezane kraške pancete, počakala par minut in ...

Danes: čokoladna torta brez moke

zelenjavna juha se še kuha, skleda radiča s fižolom je pripravljena, ker pa nam grozi vesoljni potop, sem pohitela s sladico

lp

mzm

Midva pa sva jedla čufte s pire krompirjem in mešano solato(endivija,rdeči in pisani radič),vse še iz domačega vrta.

mojih6

Včeraj bolonjska omaka in špageti, danes pa zelenjavna župca.

tanjaj

Za moški del tako imenovan mehiški fižol ( fižol v omaki, dobro začinjen, jedla včeraj-zelo dobro), ženski del pa krompirjevi zrezki in radič. Ne vem, zakaj se tako malokrat spomnim to narediti, ko pa je tako dobro.

naor

Blanchy in naor: hvala

Danes pri mani:

ežoj

žrebičkov golaž, testenine školjkice in zelena solata, čokoladni puding

Balenka

Včeraj: kostna juha, dušeno sladko zelje, krompir  kosih, goveji zrezek v omaki

Danes: kostna juha, polenta, goveji zrezek v omaki, solata stročji fižol

Jutri: zelenjavna juha, rižota, radič, jabolčni kompot

Za nedejo pa kisla repa, pire krompir, pečenice, jabolčni zavitek

NENA58

Kuskus z zelenjavo in telečji zrezek, zraven pa stročji fižol v soalti.

testeninca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti