Rižota iz pečice (iz baze) in kokosove kocke.
Jutri kosilo pri sestri :)
testenincaRižota iz pečice (iz baze) in kokosove kocke.
Jutri kosilo pri sestri :)
testenincaDAnes enolončnica iz oranžne in rjave leče, čičerike in fižola,plus indijske začimbe seveda, zraven čapati. Res odlična jed, celi mi, zapriseženi mesojedci, smo uživali, a vendarle sklenili, na naslednjič to jed obogatimo še z mesom. Res je dobra ta Five Jewels dahl, kot se jedi reče, recept je pa od kuharja Reze Mahammada, ulovila po TV in potem na netu našla podrobnosti, ki so mi med zapisovanjem ušle.
Enolončnici dodamo še gost jogurt, preko katerega zlijemo na ghiju prepražen čili in korinader

Čapati mi je res lepo uspel

Jogurt s praženim čilijem in koriandrom je "šarf", a res lepo dopolni mešanico leče, čičerike in fižola (in vsega ostalega kar je v tej jedi, od čebule, česna, ingverja pa do palete suhih indijskih začimb ...)

mamamia
Petek: lazanja, radič in motovilec v solati
Soboto: grenadirmarš, kuhana domača suha klobasa, rdeča pesa
Segedin golaž in krompir v kosih, pecivo z jabolki in korenjem (njami
) nato pa popoldansko opazovanje moči narave in upanje, da ne ostanemo spet brez elektrike
Danes :Ocvrti kalamari, pohana cvetača, kuhan krompir v kosih s korenjem, solata:radič in zelje z jajci.
Jutri : Cvetačna kremna juha, krvavice, repa z ajdovo kašo, in priloga (še ne vem).
teja 36Mamamia![]()
![]()
Zabeljen fižol, kuhano kislo
,
.
Ajdova kaša z jurčki, radič in zelje v solati, za sladico pa še kar pijana nevesta.
Ninja24
danes,bo pa še za jutri...sama nedolžnost
: riževe testenine z zelenjavno omako
Kje ste kuharice in kuharji, vas je zamedlo?![]()
beva
mamamia, kje pa hraniš asefoitudo ( ki jo nujno rabiš za uno jed z leč(o)ami ), da ti ne usmradi celo stanovanje?
Pri meni danes, za posladek................. uf, včasih bi se temu reklo jabolčni štrudl, po novoreku je verjetno vanilin štrudl s filom od jabolk:
matr, cimeta je šlo, kot da bi pekel piščanca.
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Takosi iz vlečenega testa – s trgano govedino, salso in pico de gallo

Moje štručke