Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Rižota iz pečice (iz baze) in kokosove kocke.

Jutri kosilo pri sestri :)

testeninca

DAnes enolončnica iz oranžne in rjave leče, čičerike in fižola,plus indijske začimbe seveda, zraven čapati. Res odlična jed, celi mi, zapriseženi mesojedci, smo uživali, a vendarle sklenili, na naslednjič to  jed obogatimo še z mesom. Res je dobra ta Five Jewels dahl, kot se jedi reče, recept je pa od kuharja Reze Mahammada, ulovila po TV in potem na netu našla podrobnosti, ki so mi med zapisovanjem ušle. 

Enolončnici dodamo še gost jogurt, preko katerega zlijemo na ghiju prepražen čili in korinader

Čapati mi je res lepo uspel

Jogurt s praženim čilijem in koriandrom je "šarf", a res lepo dopolni mešanico leče, čičerike in fižola (in vsega ostalega kar je  v tej jedi, od čebule, česna, ingverja pa do palete suhih indijskih začimb ...)

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 01. 2014 18:18

Petek: lazanja, radič in motovilec v solati

Soboto: grenadirmarš, kuhana domača suha klobasa, rdeča pesa 

breskva

Segedin golaž in krompir v kosih, pecivo z jabolki in korenjem (njami ) nato pa popoldansko opazovanje moči narave in upanje, da ne ostanemo spet brez elektrike 

xMURKAx

Danes :Ocvrti kalamari, pohana cvetača, kuhan krompir v kosih s korenjem, solata:radič in zelje z jajci.

Jutri : Cvetačna kremna juha, krvavice, repa z ajdovo kašo, in priloga (še ne vem).

teja 36

Mamamia

naor

Zabeljen fižol, kuhano kislo, .

dari

Ajdova kaša z jurčki, radič in zelje v solati, za sladico pa še kar pijana nevesta.

Ninja24

danes,bo pa še za jutri...sama nedolžnost :  riževe testenine z zelenjavno omako

Kje ste kuharice in kuharji, vas je zamedlo?

beva

mamamia, kje pa hraniš asefoitudo ( ki jo nujno rabiš za uno jed z leč(o)ami ), da ti ne usmradi celo stanovanje?

Pri meni danes, za posladek................. uf, včasih bi se temu reklo jabolčni štrudl, po novoreku je verjetno vanilin štrudl s filom od jabolk:

matr, cimeta je šlo, kot da bi pekel piščanca.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti