Juha, skutni njoki z lososom in koromačem, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem
Juha, skutni njoki z lososom in koromačem, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Končno. Kar sem pisal za nedeljo al prejšnjo soboto. Končno sem uspel skuhat toe čorbo iz piščančjih želodčkov in krompirja. Sem dodal še dve hrenovke. Na koncu cist malo ocukral, pokuhal in povegetal ter dodal dve jusni zlici kisa. Madona, je dobro. Zaj mam tega 4 litre. Pol sem prelil zame, polovico bom pa nesel bolnim sosedom, ki jim matra neka viroza al gripa.
Kako sem naredil: 700 oz 658 dkg piscanjcjih zelodckov od PP, dve srednje velike cebule, 10 strokov cesna. Od zacimb pa majaron, timijan pa celo vrecko drobnjaka. Tele sem vse susene in kupljene uporavil. Pa dodal sem eno kocko, zlicko (da ne bo reklama) Vegete in sol. Najprej sem sprazil cebulo,dodal cesen, zelodcke in to prazil in mesal dokler niso dobili sijaja. Pol sem dolil cist malo vode na vsakih 10 minut. Postopoma dodajal zacimbe in po uri in pol se dve hrenovki na kolobarje in krompir na kockice. Cisto na koncu pa se dve jusni zlici kisa. Ma fenomenalno.
To tako pase te dni, ko je grozljivka od temperatur, ledeno. Samo to si pogrejes, kak dober film na tv al pa serija in uzivas pod odejo.
Lp
preprostSobota:
![]()
Goveja juhica; sarma, matevž; jabolčna pita z vanili nadevom

Pozdravček!
juha z rižem, sv. kare pečen v foliji z malo olja in začimbami, pire, zel. solata s fižolom (mož bo še nekaj časa na lažji dieti, zato bolj enolična in pusta prehrana in seveda manjše porcije
)
lp,
majaosPri meni danes:
To je pa ena huda kulinarika, takorekoč interdisciplinarna zadeva, mešanica kulinarike in farmacije, rezultat je hkrati jed in zdravilo.![]()
Pa, zmeraj se kaj novega naučiš: sem zmeraj mislil, da jabolčna pita ima nadev iz jabolk, pa temu ni tako. Jabolšna je verjetn zaradi tega, ker kuharica prej poje jabolka. ![]()
Ma, kaže da delujejo ene čudne lune ( verjetno ne polna, ampak une od elaphus ), posebej če mal pogledaš po temah in postih naših novih kulinaričnih prijateljev. ![]()
Žolca, danes v solati in
.
pecivo s keksi in pudingom.![]()
Ežoj, ti ga res pihneš ![]()
Pri nas danes: ohrovtova juha, pečen krompir, pečena zelenjava iz pečice
beva
Včeraj popečen file divjega lososa s koprom in radič z bučnim oljem.
Danes Pad Thai (malo po domače ;)), radič in za sladico pijana nevesta.
Ninja24Pri nas pa včeraj fižolova juha z rižem- po dolgem času sem skuhala fižol, ponavadi je iz konzerve - in naredila tole nostalgijo na staro mamo-zelo dobro,
po juhi pa šmoren ( carski praženec) in jabolčna čežana;
danes pa goveja juha, pražen krompir, endivija, kitajsko zelje in fižol v solati;
jutri bo pa goveja juha, pečeni kosi piščanca, rizi-bizi, dušen brstični ohrovt, zeljna solata;
sladkamo se pa z marmeladnimi žepki ![]()
![]()
![]()
tabu
Že sinoči sem skuhala kislo repo in dušeno zelje. Pa še spekla ajdov kruh z orehi- prvič in je zelo dober. Danes pa sem skuhala še v kosih krompir, spekla pečenico in file piščanca. Sladica pa sacher rezine ( kupljene, pa nič dobre) in smetana.
Za jutri pa bom dala kuhat govejo juho, upam, da mi še časovno še znese narediti jušne rezance. Zraven pa bo rdeče zelje, pečen kos piščanca, telečji kare, pečen krompir, solata- zeljna z zeleno in redkev
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem

Hačapuri - gruzijski kruh