Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ja, hvala. Samo je problem, ker nimam tako malega pleha. Imam pa kastrole manjše, ki lahko gredo v pečico. To o količini sestavin mi je jasno. Saj sem že stokrat šel pogledat in na koncu ugotovil, da tisto ni krožnik ampak pekač. Zgleda mi pa količinsko čist ok za 2x. Nisem dlal musake že od oktobra al septembra. Jaz bešamela več ne delam. To mi prekomplicirano. Ko sem delal v omenjenih mesecih nazadnje sem nardil tako velik pleh kot je na linku. Samo jaz sem z maslom obilno namazal pleh, krompirja pa nisem kuhal. Nalozil krompir, meso in zelenjavo pa tako dalje. Pečico segrel na 200. Vse skupaj pa do vrha zalil z juho iz kocke. Dal v pečico, uro pa pol. Pol sem pa zmešal full fat kislo smetano in tri jajca in prelil po vrhu in še pol ure. Pa pol ure počivanja. Krompir je itak vsrkal vso tekočino. Ni bilo tako zelo kompaktno kot z bešamelom. Bilo je pa dovolj, da sem lahko razrezal na kvadrate in nato zelo pazljivo prelozil na krožnike. Nič se ni sesulo. Jaz se bešamela izogibam ne zaradi moke pa masla. Vedno se mi je prismodil nekako.

Lp

preprost

Mi danes: goveja juha z ribano kašo, svinjska ribica v omaki, goveji zvitki v malo drugačni maki, riž z grahom in korenčkom, solata iz kitajskega zelja s fižolom, pa endivija tudi, malo paradižnikove in kumarične; malo vina zraven, a brez sladice

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 02. 2014 20:19

Sobota: sv. juha z rezanci, pražen krompir, sv. pečenka, mešana solata, jabolčni zavitek.

Nedelja. pražena jetrca, vložena paprika in kruh in zelo dobro jogurtovo pecivo.

Balenka

Včeraj: juha, pečeno piščančje meso, pire krompir z blitvo, solata.

Danes nam kuha tašča: juha, kare v omaki, kruhovi cmoki, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes goveja juha z domačimi rezanci, musaka, mešana solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 03. 2014 11:30

Pa smo le dobili elektriko, zato imamo lahko danes govejo juho z rezanci, pečen krompir, meso iz juhe in mešano solato.

Včeraj pa smo imeli zelenjavno-mesno enolončnico kuhano na plinskem gorilniku.

Lp

tonsk

Ponedeljek:           

Sarma, polenta z ocvirki;        

popoldan čokoladni puding

Pozdravček!

NOM NOM NOOOOOOOOOM.

Sobota:
- Šolski pasulj
- Basica in karfiola 
- polenta
- soljat
- tardeči

Nedelja
- RižiBiži
- pasulj kot priloga
- kljobasic 
- domač sir za žar z drobnjakom
- karfiola in brokoli
- soljat (my way...sob/ned/pon; mesanica vložene pese/radiča/paradižnika/kit.zelja)

Ponedeljek:
- KuSBiži
- pasulj kot priloga
- brokoli
- kandelaber (mesna polpeta) + sir za žar
- kos tunine pice
-tardeči

Torek:
- štangica krompiruše
- polenta
- čufteki
- soljatika
- tardeči

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

pri nas - špinačna juha, polenta s klobaso, rdeča pesa in pa taščina jota

majaos

Hrenovke v testu in fižolova solata, za sladico gratinirane skutne palačinke, čisto premalokrat na vrsti

včeraj z gorgonzolo polnjeni šampinjoni in peresniki,

danes pa jota z rebrci.

Lp

ursiii

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti