Včeraj pozni velikonočni zajrk, pozno kosilo- goveja juha z rezanci, piščančja rižota, rdeča pesa, zelena solata z balzamičnim kisom
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Goveja juha z valjanimi rezanci
Včeraj pozni velikonočni zajrk, pozno kosilo- goveja juha z rezanci, piščančja rižota, rdeča pesa, zelena solata z balzamičnim kisom
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes: juha goveja z rezanci,pečen piščanec,krompir,solata,![]()
![]()
Včerajšnje pozno kosilo je bilo obenem praznovanje še enega drugega "svetnika". Poleg vseh tradicionalnih dobrot, ki se jih ni nihče dotaknil, sem naredila prato, svinjsko in telečjo pečenko, fižol z redkvijo, zeleno mešano, krompirjevo iz One
, kvašen sirov štrudel in tiramisu. Največ slave je požel tiramisu, ostale dobrote so ostale, saj so oči večje od želodčkov. Pa tudi nekaj tekoče hrane za nazdravit je bilo.![]()
Naj že požene regrat, da se malo prečistimo!![]()
![]()
PONEDELJEK:
Juhica (goveji rep),korenček in rezancev toliko,
da žlica pokonci stoji; Če bo potreba,
pozneje bodo ostanki od včeraj:
Pozdravček!
Nas je proti Mehiki odneslo, piščanec z mehiškim navdihom, sladki krompir in pečen fižol:
mamamia
Danes je bila goveja juha z zdrobovimi cmočki in palačinke iz ajdove moke in ovsenega mleka s slivovo marmelado. Palačink sem spekla več, tako da bodo še jutri za kosilo - polnjene s skuto in zapečene v pečici.
aby
Danes: pirina mineštra (ja, še vedno sirota nevedna
)
Ostalo mi je nekaj malega vsestranskega testa (polnjeno z mozzarello in povaljano v dišavnicah) in za vzorec belušev in bljušča
Sporočam, da sonce še sije in nebo je še modro, preverjeno danes ![]()
lp
mzm
Danes goveja juha s fritati, pečen krompir, naravni zrezkimz sirom, regrat, paradižnikova solata, čojoladni jajčki
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes brezmesno, kremna korenčkova juha in krompirjevi cmoki z marmelado,
jutri bo pa rižota z morskimi sadeži.
Lp
ursiiiDanes je bil dan za reciklažo:
dušena govedina z rumenim in rdečim korenčkom ter rdečo papriko,
kruhovi cmoki, da sem porabila posušeno bageto in ostanke pletenice (ki je bila tokrat nekaj čudno suha
)
motovilec s pirhi,
sladica pa spada v temo ponesrečenih potic: zrezana na kocke, namočena z mlekom in zalita z mešanico kisle in sladke smetane in jajc je bila pa presenetljivo "jedljiva"![]()
Jutri bo spet dan za reciklažo:
zelenjavna čorbica z ostanki dušene govedine
Pojutrišnjem:
še nevem kaj bo , ampak za reciklirati ne bo ničesar
.
micogica
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveja juha z valjanimi rezanci

Princeske