Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pasulj brez mesa (meso pojedeno včeraj).

Joj Dragička, kako čudovito idejo sem dobila od tebe za prilogo k ribjem fileju. Niti na pamet mi ni do sedaj padlo, da bi naredila zraven dušeno sladko zelje, pa se kombinacija po okusu kar sama ponuja. Hvala!.

Itak se pa vedno slinim ob Dragičnih slikah

začetnik

puran v omaki z korenjčkom ter grahom + testenine

Mamka Bršljanka

kuhani štruklji v juhi

Balenka

Pri meni danes:

Ma neeeeeee, neki se je zmešalo od prejšnih dni, tole bo ( menda ) ta pravo:

Ja, da ne rečete un ki ne posti.

Pa drugač, mašinerija mi nagaja, tole sem komaj skup spravil, na enem drugem računalniku.

ežoj

Danes namesto postrvi in blitve pohan oslič po ljubljansko in skleda regrata s toplim krompirjem. Je bilo vseeno zelo dobro.

mamka

Danes: narastek z bučkami, solata, puding s sadjem

breskva

JanisJoplin je napisal/a:

MBrando, ti poješ tako malo mesa, da mislim, da ne boš šel v pekel, če si ga danes privoščiš

Pri nas pa danes fižolovo in porova juha (meni ta fižolova res ne gre po grlu). Prihodnje dni pa veliiikooo dobrot .

JJ

HVALAAAAAAAAAA 
Saj se trudim in tudi takšneeeee lušte sem dobil, ko prebiram tele postne dobrote. A veš kaj se mi MEGA LUŠTA JJ!!! En file osliča v pivski omaki, zraven pa kuhan krompir posipan z peteršiljem!!! Hjoooooo. 
Pa velika skleda paradižnikove soljat!!

Jaz pa obožujem fižolo in FIŽOLOVO JUHO!!!! Zraven pa skutini žličniki....

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Petek...Mini skutini bureki....skleda solate...

lp goga

Danes postno: zelenjavna juha z lečo, za lačne pa še kos kruha s sirom,

gospodinja je pa imela delo s prato in potico, sam ne vem kaj mi je medlo, da sem testo za potico preveč solila,

bomo jutri testirali, če bo užitno, če ne pa bo treba ponovit vajo 

tole vam pošiljam, če je že zunaj bolj turobno 

tabu

Beva tukaj je recpet za štokviš..tudi na ZS sem dobila vprašanja, bom kar tu odgovorila.

Golaž iz polenovke se na žalost malokdaj lotimo kuhat.Predvsem zaradi večdnevnih predpriprav.Suho trsko polenovke potolčemo/natolčemo z lesenim kladivom,nato jo razžagamo z žago ,ali pa razsekamo z sekiro na manjše kose.Nož nam tu ni v nobeno pomoč.Te kose namakamo v vodi enih 5 dni.Vsak dan menjamo vodo,raje dvakrat na dan kot nobenkrat.

Po zadnjem namakanju polenovko damo v čisto vodo ,dodamo jušno zelenjavo in zavremo.Vre naj samo kako minutko,nakar odstavimo z ognja,in jo pustimo kar v vodi da se ohladi.Če pustimo polenovko vret postane trda.

Nato začnemo z čiščenjem.Kožo nam uspe še kar lepo odstranit,problem so kosti.To nam pobere kar nekaj  časa,da je vse meso lepo očiščeno.

Na olivnem olju podušimo na drobno sesekljano eno čebulo,ene 5 strokov česna,potresemo z žlico moke in damo na koščke narezano polenovko.Pomešamo in zalijemo z precejeno juho,v kateri smo kuhali polenovko ter kuhamo približno pol urce.

Primešamo še paradižnikovo pasato,ene dve žlici naribanega parmezana,žlico sesekljanega peteršilja,solimo in kuhamo še 15 minut.

Ko namakamo polenovko nam smrdi,v stanovanju to težko izvedemo,mi namakamo v delavnici..toda končna jed,štokviš prekaša še tako dober brodet.V Goriških brdih pa delajo štokviš na belo,samega postopka pa ne vem,če ga kdo ve,naj nam ga napiše..jedla sem ga z belo polento...okusen bel krožnik..

Dober tek... 

Vrtejbenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti