Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ooo, kje si pa dobila curry leaves? lp, proxima

Žal imam samo sušene, te iz Hiše začimb. Če pa kdaj zaslediš sveže, pa proooosim takoj sporoči

Mamka Bršljanka

pire krompir, pražena svinjska jetrca, rolada

Balenka

Danes so bili ostanki včerajšnje polente in skleda regrata s krompirjem.

A ežoj še vedno tuhta, kako pomanjšat fotografije

lp

mzm

Danes: piščančja bedra v omaki, polenta, solata

breskva

Piščančji file pod kruhovo skorjico, pire krompir, dušen grah in korenček ter rdeča pesa:

rrr

Brokolijeva juha, tagliete z morskimi sadeži in rdeča pesa.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

JanisJoplin je napisal/a:

Gogad, slike ti izginjajo! A jih mogoče brišeš iz shrambe? Enkrat je Jernej napisal, da če bomo brisali slike iz shrambe, bodo izginile tudi s forumov.

Pri nas je bilo včeraj zelo podobno kot danes pri rrr: pečenica/krvavica (po želji), krompir v kosih in kislo zelje z ocvirki. Danes pa njoki v sirovo-gobovi omaki in solata .

JJ

Hvala JJ,ker jih res brišem...če ne zbrišem, novih ne morem notri naložit...kar nekam zginejo..nič mi ni več jasno...

lp goga

Sreda...Krompirjev golaž...skutin narastek s slivami...

lp goga

Moj prvi poseg v svet mesa oz. puranjih prsi. Neverjetno a ne?
PONOSEN in rep od PAVA se bohotita že od včeraj. Res sem vesel, da sem poleg negativnega odražanja bolezni, potegnil tudi nekaj pozitivnega s tega. Motnje prehranjenja so mi dale veselje do kuhe in peke, vzele eno leto moje ljubezni (gore,alpinizem) a nato spet strmo navzgor v obliki IZREDNEGA ZBLIŽANJA s PAPIJEM in MAMAN. 
V vsaki stvari je treba, kljub negativnim izkušnjam/negitvizmu poiskat DOBRE/POZITIVNE LASTNOSTI.

VČERAJ:
- Popečena na koščke narezana puranja prsa (na hitro, nato dana v posodico)
- Na olivcu od prsi, popražena čebula + česen, nato navržena zelenjava: korenček, jajčevec, zelena/rdeča paprika,bučke in namesto pelatov zgoščeno z domačo paradižnikovo omako + HORGOŠ pikant suha paprika, muškat orešček in en činken poperčka.
Zalil z vodo in na hitro podušil. Dodal meseka, še malo pokuhal in IT'S A KIND OF MAGIC, MAGIC, MAAAAGIC (my everlasting QUUEN). Zelenjava ostala HRUSTLJAVA, mesek pa tako božansko nežen v sredici a čvrst od zunaj
- Cvetačni pire s fr.maslom ter posipan z praženimi drobtinami
- Tinstano zelje (ostanek od torka)
- Slastna solata iz rukole,motovilca,fižola in paradižnika

DANES:
Reciklaža od včeraj + dodatek polente (njaaaamsi. Obožujem polento)

JUTRI:
- Segedin golaž s tofujem (praznik zamrzovalnik, da končno opravim spomladansko čiščenje. Aja, prej bo še BOŽIČ in NOVO LETO, glede na temp. in stanje. Jejžeššš) 
- LAPERLi (tako porečemo pri nas doma FRIKADELAM oz FAŠIRANIM POLPETKAM); darilo MAMAN! MMMM, mi je že včeraj po tel. najavila da prideta danes na en hiter obisk; in da sta še napekla meseka za bogega sinčeka, ker gresta nabavit pralni stroj in nov CD PLAYER (jejžeš. Penziči v akciji, hihi. Aja. Pralni stroj pa zato, ker ga na Tinju nimata in je draga maman hodila k meni kot kakšen študent, le da v obratnem vrstnem redu)
- POLENTAAAAA (valda, kaj pa drugega!!)

SOBOTA/NEDELJA
To pa že pade v kategorijo VIKEND PRI STARŠIH...poročam

PONEDELJEK: 
Vabljen na dopoldansko zakusko pri mojem najboljšem prijatelju (njemu bil poročna priča) in njegovi ženi (prav tako moja naj naj oseba).

Uff,uff. Prijetni dnevi pred mano/nami!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti