Zdrobovi ocvrtki s pomakami
Žal imam samo sušene, te iz Hiše začimb. Če pa kdaj zaslediš sveže, pa proooosim takoj sporoči ![]()
pire krompir, pražena svinjska jetrca, rolada
BalenkaDanes so bili ostanki včerajšnje polente in skleda regrata s krompirjem.
A ežoj še vedno tuhta, kako pomanjšat fotografije ![]()
![]()
lp
mzmDanes: piščančja bedra v omaki, polenta, solata
Piščančji file pod kruhovo skorjico, pire krompir, dušen grah in korenček ter rdeča pesa:

Brokolijeva juha, tagliete z morskimi sadeži in rdeča pesa.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/| JanisJoplin je napisal/a: |
Gogad, slike ti izginjajo! A jih mogoče brišeš iz shrambe? Enkrat je Jernej napisal, da če bomo brisali slike iz shrambe, bodo izginile tudi s forumov. Pri nas je bilo včeraj zelo podobno kot danes pri rrr: pečenica/krvavica (po želji), krompir v kosih in kislo zelje z ocvirki. Danes pa njoki v sirovo-gobovi omaki in solata
|
Hvala JJ,ker jih res brišem...če ne zbrišem, novih ne morem notri naložit...kar nekam zginejo..nič mi ni več jasno...
lp gogaSreda...Krompirjev golaž...skutin narastek s slivami...
Moj prvi poseg v svet mesa oz. puranjih prsi. Neverjetno a ne?
PONOSEN in rep od PAVA se bohotita že od včeraj. Res sem vesel, da sem poleg negativnega odražanja bolezni, potegnil tudi nekaj pozitivnega s tega. Motnje prehranjenja so mi dale veselje do kuhe in peke, vzele eno leto moje ljubezni (gore,alpinizem) a nato spet strmo navzgor v obliki IZREDNEGA ZBLIŽANJA s PAPIJEM in MAMAN.
V vsaki stvari je treba, kljub negativnim izkušnjam/negitvizmu poiskat DOBRE/POZITIVNE LASTNOSTI.
VČERAJ:
- Popečena na koščke narezana puranja prsa (na hitro, nato dana v posodico)
- Na olivcu od prsi, popražena čebula + česen, nato navržena zelenjava: korenček, jajčevec, zelena/rdeča paprika,bučke in namesto pelatov zgoščeno z domačo paradižnikovo omako + HORGOŠ pikant suha paprika, muškat orešček in en činken poperčka.
Zalil z vodo in na hitro podušil. Dodal meseka, še malo pokuhal in IT'S A KIND OF MAGIC, MAGIC, MAAAAGIC (my everlasting QUUEN). Zelenjava ostala HRUSTLJAVA, mesek pa tako božansko nežen v sredici a čvrst od zunaj
- Cvetačni pire s fr.maslom ter posipan z praženimi drobtinami
- Tinstano zelje (ostanek od torka)
- Slastna solata iz rukole,motovilca,fižola in paradižnika
DANES:
Reciklaža od včeraj + dodatek polente (njaaaamsi. Obožujem polento)
JUTRI:
- Segedin golaž s tofujem (praznik zamrzovalnik, da končno opravim spomladansko čiščenje. Aja, prej bo še BOŽIČ in NOVO LETO, glede na temp. in stanje. Jejžeššš)
- LAPERLi (tako porečemo pri nas doma FRIKADELAM oz FAŠIRANIM POLPETKAM); darilo MAMAN! MMMM, mi je že včeraj po tel. najavila da prideta danes na en hiter obisk; in da sta še napekla meseka za bogega sinčeka, ker gresta nabavit pralni stroj in nov CD PLAYER (jejžeš. Penziči v akciji, hihi. Aja. Pralni stroj pa zato, ker ga na Tinju nimata in je draga maman hodila k meni kot kakšen študent, le da v obratnem vrstnem redu)
- POLENTAAAAA (valda, kaj pa drugega!!)
SOBOTA/NEDELJA:
To pa že pade v kategorijo VIKEND PRI STARŠIH...poročam
PONEDELJEK:
Vabljen na dopoldansko zakusko pri mojem najboljšem prijatelju (njemu bil poročna priča) in njegovi ženi (prav tako moja naj naj oseba).
Uff,uff. Prijetni dnevi pred mano/nami!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zdrobovi ocvrtki s pomakami

Svaljki z žajbljem