| JanisJoplin je napisal/a: |
| MBrando je napisal/a: | MMM, ob takšnem KRALJEVEM pladnju, roko na srce, sladico Z LAHKOTO preskočim. Hrana moje in naše mladosti!!! Obožujem, da tako pametno kombiniraš. Samo polžki ali pa kakšni naprstniki pašejo s tole omako, saj se le tako lahko omaka ulovi v njih in doprinese do eksplozije v ustih. Saj veste JJ. Samo grah vidim, pa sem že začaran Po katerem receptu ste delali omako? Kako ste narezali tako tanko? Jaz običajno trgam sloj za sloj, dam en list nad drugega in pol lepo na na tanko...
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
|
Recept je sledeč: na olju sem popražila pol čebule, dodala mleto sladko papriko in jo malo prepražila, dodala meso. Vse skupaj spet malo popražila, dodala sol, poper, origano, baziliko in en strok česna. Nato sem malo zalila z vodo in kuhala 2 uri (!). Meso je bilo nemreč za zrezke in se ni hotelo zmehčati. Drugače pa govedino vedno kuham okrog ene ure, ker ima šele potem res okus (drugo so zrezki, ki jih pečem 4 minute). Po dveh urah sem dolila kar precejšnjo količino vode (pribl. 1l) in dodala svež narezan korenček. Ko je voda zavrela, sem vanjo vsula makarone, zamrznjen grah in dodala žlico paradižnikove mezge. To je to. Makarone vedno kuham na tak način, ker se fajn prepojijo z omako, če jih samo poliješ z njo, ni tako dobro. Za zelje je pa tako: odrežem en kos zeljnate glave in ga enostavno zrežem. Čeprav zame to ni toliko na tenko, kot bi si želela, ampak če ga ribam z ribežnom je pa pri meni prebeč odpada (ne vem, a ne znam??). Danes pa pri nas ričet s Krpanovo klobaso 
JJ 
|
IZJEMNO!!! Sem vedel da ni zadeba instant, ampak pripravljena z veliko ljubezni in predanosti. Tudi sam rad doooolgo kuham meso, cumpram, dodajam, odvzemam, popopram , prelijem...skratka biti baletnik med svojimi lonci je nekaj najlepšega.
Hvala za povedano. In poglej, ravno sem pojedel, pa še vedno me neizmerno in slastno privlači tole tvojo kosilo.

Mislim da bo kar hitro na jedilniku. Samo da ujagam eno fino govedino, pje.
Danes zvečer pa slastna zeljnata solata. Škoda le, da nimam več bučnega doma.

HVALA ZA RECEPT. Se klanjam!!

Danes:
Ješprenjček s popraženo čebulo, porom, bučko, šampinjoni ter dodanim grahecom
Tofu, veggie linija Spara, z olivami namočen v marinadi iz česna/čebul/sojine omake/gorčice. Po receptu iz baze.
Mešana podušena zelenjava. MIXED TELLER ali kako že
--> cvetača, brokoli, zelena, fižol, korenje, čebula, česen..
Tinstano zelje (ostanek od nedelje)
Skleda soljatke----> radič, glavnata, paradižnik, paprika. 2 stroka česna, laneno olje, balzamični kis!!! Majkemi. Prvo zdravje pol vse drugo 
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 05. 2013 12:53