Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

joj, same dobrote na slikah, pri nas pa danes brzinsko kosilo oz. večerja: polenta z ocvirki, zeljna solata s fižolom, jajci, ...

majaos

Danes: zelenjavna juha, pogača (vsestransko testo udari tretjič )

rdeča pesa v solati, pomaranče

(turško, vse je tudi pri nas turško )

lp

mzm

Ekola PIRNICA, pa sem uspešno prebrodil včerajšno krizo.Bliža se pomlad a ne? Torej, tako kot ogromno naših DAM iz tega foruma, je čas da zaloge iz zamrovalnika spraznim, ter pripravim prostor za nove golaže, paradižnikove omakice, sladice...

Včeraj:
- Kurji paprikaš ala MAMAN/1 bedrača (zamrzovalnik, HVALA)
- PZ žličniki s pehtranom
- Podušena mešana zelenjava
- Skleda mešane solate (radič, glavnata solata)
- ŠEFLA gorčice

Danes: 
To pa je bilo kosilo, da se mi še kar smeje. Nekaj je še ostalo pri praznjenju zamrzovalnika, tako da kmalu ponovim vajo.

Naredil pa sledeče:
- Polnozrnati cottage cheese slivovi cmoki
- Domače polnozrnate drobtinice. Ostanki lastnega kruha, ter trgovinskega. Posušil, zmlel
- Grobi mak z muscavado karamelnim sladkorjem
- Danes zakuhan kompot iz domače jabolke. Brez sladkorja, saj je jabolka dovolj sladka. Dodal limo.lupinico, ter cimet in par klinčkov.

Za mene je bilo WAU!

Slive seveda od najboljšega prijatelja- BIO EKO. No, kolikor je to pač možno na Ljubljasnki ulici . Ideja pa da uporabim cottage cheese pa zato, ker ga je bilo treba porabit. In hopa cupa, namesto skute pa še bolj zdravo oz. manj mastno. Bi komot bilo za kakšne fitnesare---> res so mi lani super uspeli. Letos bom naredil maso za kakšno kilco sliv ter marelic. Isto cottage cheese. Zanimivo je, ko med pz testom, videvaš grudice od cottage cheesa. Prišli pa so super kompaktni, ne razpadajo, kuhajo se cirka 13min in so fajn čvrsti ko vzameš iz kropa.

Jutri:
8. MAREC! Nekje med prijaznimi ter pozitivnimi ljudmi. V kakšnem prijetnem ambientu gostilne/pizzerije z dobro debato, planirajem prihodnosti, vrtnih ter vikend dejavnosti.
Kjerkoli že; lepo bo, saj bom skupaj z družino...

HVALA tburgar za idejo!!! 
Tudi sam bom za vikend imel PRAŽENO KISLO ZELJE in AJDOVE en dan, drugi dan pa PRAŽENO KISLO ZELJE ter pečenico!!! UAAA

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 07. 2013 07:46

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 07. 2013 14:06

Gogad in Ežoj sta mi naredila skomine s palačinkami. Danes bodo skutine, zapečene v pečici.Hehehe točno take ideje so mi všeč pri tej temi

Hvala vama!

ANJA

Danes: chili con carne, zraven pa koruzne štručke

babka1951

ČETRTEK:

Zdrobova juhica; čevapčiči, dušen korenček/paprika, motovilec s krompirjem:

Pozdravček!

dargička: kot zelenjavna priloga: dušiš na malo čebule korenje in papriko? Morda še malo paradižnika zraven?

Bi danes porabil tole idejo ;-)

Bojan Administrator

Danes: kurja juha z zdrobovimi cmoki, pražena kurja jetrca, leča in brokoli v solati ter .

lp

irenakr

pomfri, krvavice, solata (kislo zelje, mešana zelena in paradižnikova)

Balenka

Danes pri meni: čorba od zelja po turško

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti