Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

MBrando je napisal..  gogad: slastno in sline pod mojim stolom, ko gledam tale vaš štRUDlj. Sem danes ravno za zajtrk imel izvedbo bureka iz lokalne sarajevske gostilne, kjer ponujajo tudi takšnega skutinega z gozdnimi sadeži. Ravno tako slastno in verjamem da tudi tako dober je bil, kot vaš. A ne da se ne more skoraj nobena druga izvedba štrudla kosat z skutno gozdnim nadevom. Tile sadeži dajo EKSKLUZIVNOST in SVEŽINO štrudLJu. Všeč mi je da je rahlo kisel (no, v kolikor se ga ne pokopa pod sladkorjem oz. se ga da kilco v filo).
Skratka. PERFEKTNO!! Želim si, da bi prebivali v MBju, saj bi takoj prinesel VRČ KNEIPPA in nato bi ob dolgem klepetu zobala vaš slasten štrudeLJ 

Več kot dobrodošel bi bil,ker našim ni šlo ravno v slast,prekisel...meni je bil enkraten,lahko rečem ,danes še boljši..

lp goga

Ko žena mojega moža ostane sama doma... :

Gora solate iz kodrolistnega zelja in brstičnega ohrovta (vse nasekljano na multipraktik), polita z vinaigrette polivko (bolj lemonigrette ), malo več kot žlica mandeljev, žlica naribanega parmezana in ostanki piščančjih prsi (blazing buffalo  iz delikatese). Kozarec metinega čaja spopolnoma nesladkim brusničnim sokom. Že sama misel na sok mi povleče oči skupaj, ker je takooo kisel. 

Redna peka kruha doma je grozno slaba ideja. 

Vanja

MBrando je napisal/a:

mišzmoke: Kako naredite tele zanimive in slastne polentine knedle polnjene z sirom?!?!!? Tuhtam, pa tuhtam, pa nič ne spotuhtam. Morda prvo skuhate polento, nato pa preden se čisto ohladi dodate kakšen staran/trši sir in naredite kroglice? Nato pa samo še popečete na olju? Morda molim taco v pravilno smer?

Prisežem, da jih delam sama, 

Na tačko , si zadel smer! Polento skuham, jo zvrnem v plitvo posodo, še zelo toplo po kosih v vlažni dlani sploščim, v sredo dam košček mozzarelle in oblikujem cmok,  ga malo sploščim in  popečem na olivnem olju.

Seveda je nadev poljuben.

Danes: nekaj včerajšnje polente z dodano današnjo belo, oslič na rdeče

brokoli v solati, pomaranče

lp

mzm

mišzmoke je napisal/a:

MBrando je napisal/a:

mišzmoke: Kako naredite tele zanimive in slastne polentine knedle polnjene z sirom?!?!!? Tuhtam, pa tuhtam, pa nič ne spotuhtam. Morda prvo skuhate polento, nato pa preden se čisto ohladi dodate kakšen staran/trši sir in naredite kroglice? Nato pa samo še popečete na olju? Morda molim taco v pravilno smer?

Prisežem, da jih delam sama, 

Na tačko , si zadel smer! Polento skuham, jo zvrnem v plitvo posodo, še zelo toplo po kosih v vlažni dlani sploščim, v sredo dam košček mozzarelle in oblikujem cmok,  ga malo sploščim in  popečem na olivnem olju.

Seveda je nadev poljuben.

Danes: nekaj včerajšnje polente z dodano današnjo belo, oslič na rdeče

brokoli v solati, pomaranče

lp

mzm

SPLENDID 
HVALA LEEEEEEEEEEEEEEPA!!!

Danes: 
Gosta zelenjavna juha (ostanki od srede) s piščančjimi kračicami. Some kind of KURJA RAGU JUHICA. Le da brez knedlčkov.

Jutri:
Ostanki četrtkove jote s fižolom. Vkuhal bom le še različno zelenjavo in naredil tako fiiiino gosto repino juhico. Zlate kroglice in žlica popra za umetniško noto 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Pri nas pa danes fižolova in porova juha (jaz ne maram fižolove ), pa verjetno še malo pomfrija in solata.

JJ

Danes: zelenjavna juha, ajdovi-skutini štruklji, zelena solata in motovilec

Jutri: goveji golaž z kruhovimi cmoki, solata

NENA58

PETEK:

Pražen telečji "šimbas" v belem vinu, dušen riž s parmezanom, dušen korenček, bučke in jabolko; zelena solata:

Pozdravček!

Pri nas pa danes fižolova in porova juha (jaz ne maram fižolove ), pa verjetno še malo pomfrija in solata.

JJ

danes Pad Thai (recept iz baze) z veeeeeliko čilija  slastno, enkratno!  

Mamka Bršljanka

Jaz še vedno ne morem nalagat slik v shrambo slik. Odprem pa jo lahko samo pri sporočilu. Pa imam ff.

Danes veliko na sončku,  zato malo po svoje- sinček makarončki z mesno omako iz zamrzovalnika (o kako prav pride ena porcija), jaz motovilec z čičeriko in popečeni gamberi s sirom, tamari omako  in začimbami

mož pa omiljena hrenovka, fižol v solati z redkvico in čebulo, kruh.

Za sladico palačinka z nutelo in sacher tortica  s smetano.....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti