Torta TRIS

torta iz hokaido bučke, arašidovega masla in olupljenih mletih mandljev

Torta TRIS
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 3 ure 3 ure
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 12 kosov

5 jajc

180 g sladkorja v prahu

60 g rjavega sladkorja

3 žlice vroče vode

200 g bele moke

1 zavitek pecilnega praška

125 g arašidovega masla

50 ml mlačnega mleka

150 g bučnega pireja hokaido bučke

370 g mletih olupljenih mandeljnov

sok ene velike limone

200 g temne čokolade

1/4 žlice cimeta

100 g masla ali kokosovega masla

4 žlice belega sladkorja

8 žlic stepene rastlinske smetane

3 žlice kokosovega masla

1 beljak

Postopek

Testo za arašidov oblat:

tri rumenjake penasto vmešamo s 120 g sladkorja v prahu. Dodamo 100 g moke s 1/2 zavitka pecilnega praška in počasi vmešamo v rumenjakovo maso. Dodamo 3 žlice vroče vode in 50 g arašidovega masla. Rahlo v zmes vmešamo še sneg 3 beljakov. Prekrito testo s peki papirjem pečemo na 170 stopinjah 35 minut, da rahlo porjavi in se testo ne prijema na vilice.

Testo za bučkin oblat:

dva rumenjaka penasto vmešamo s 60 g rjavega sladkorja. Dodamo 100 g bele moke s 1/2 zavitka pecilnega praška. Dodamo 50 ml mlačnega mleka, nato 100 g bučnega pireja in 250 g mletih olupljenih mandljev. Na koncu rahlo vmešamo še sneg 2 beljakov. Pečemo 35 minut na 170 stopinj pokrito s peki papirjem, enako, da testo rahlo porjavi in se ne prijemlje vilic.

Bučkin pire:

1 hokaido bučko brez semenja pečemo na 170 stopinj 45 minut. Hladno olupimo in zmeljemo s paličnim mešalcem. Mandlje namočimo za 15 minut v vročo vodo in hladne olupimo.

Bučna krema:

v 50 g masla, lahko je tudi kokosovo maslo, penasto vmešamo 3 žlice sladkorja, dodamo 50 g bučnega pireja, na koncu vmešamo še 4 žlice stepene rastlinske smetane.

Arašidova krema:

v 50 g masla, lahko je tudi kokosovo maslo, penasto vmešamo 1 žlico sladkorja, dodamo 75 g arašidovega masla. Na koncu rahlo vmešamo še 4 žlice stepene rastlinske smetane.

Marcipan obloga:

130 g mletih olupljenih mandljev zmešamo s 60 g sladkorja v prahu in sokom 1 večje limone. Dodamo sneg 1 beljaka in gnetemo, dokler ne dobimo trdnega testa.

Čokoladni obliv:

200 g temne čokolade stopimo na lahnem ognju in dodamo 3 žlice kokosovega masla ter 1/4 žlice cimeta.

Piškotni okraski:

testo za krhke orehove kekse

Arašidov in bučkin oblat prerežemo in torto sestavimo tako, da arašidov oblat premažemo z bučkino kremo, nato položimo prvo polovico bučkinega oblata, premažemo z arašidovo kremo in položimo drugo polovico bučkinega oblata. Premažemo z bučkino kremo, nato položimo še drugo polovico arašidovega oblata. Celotno torto oblečemo z marcipanom in oblijemo s čokoladno glazuro. Okrasimo z orehovimi piškoti.

|

Opombe

Torta ima različico, vendar je zame opisan recept manj sladek, torta je drugače sestavljena, kar daje boljši okus posameznemu kosu,saj se arome oblatov in krem prepletajo.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.