Snickers cheesecake

enostavno in dobro za vse ljubitelje snickersa

junior  
Snickers cheesecake
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri 2 uri
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine za testo:

25 Oreo piškotov

50 g Nutelle

80 g masla

Sestavine za arašidov mousse:

500 g arašidovega masla

250 g mascarponeja ali kremnega sirčka

200 ml sladke smetane

Sestavine za čokoladni preliv:

100 g temne ali jedilne čokolade

50 g mlečne čokolade

150 ml sladke smetane

30 g masla

Sestavine za karamelo:

150 g sladkorja

150 ml sladke smetane

30 g masla

2 pesti neslanih arašidov

sol

Postopek

1. Oreo piškote zdrobimo ter jih zmešamo z zmehčanim maslom in Nutello. Vse skupaj dobro premešamo. S pripravljeno podlago obložimo dno in stene tortnega modela (20 cm) ter postavimo v hladilnik.

2. Za arašidov mousse arašidovo maslo malo segrejemo, da postane bolj mazljivo. Dodamo mascarpone ali kremni sirček in polovico sladke smetane ter vse skupaj zmešamo z mešalnikom, da dobimo gladko in kremasto zmes. Nato dodamo še preostalo sladko smetano in mešamo do gladke in kremaste zmesi.

3. Za čokoladni preliv segrejemo sladko smetano skoraj do vretja. Nato jo odstavimo in vanjo vmešamo nalomljeni čokoladi. Mešamo toliko časa, da se čokoladi stopita. Na koncu vmešamo še zmehčano maslo.

4. Za karamelo v ponvi segrevamo sladkor, dokler se ne začne topiti, vmes večkrat premešamo. Ko se sladkor raztopi in nastane temna zmes, vlijemo segreto sladko smetano ter na koščke narezano maslo. Zmes ves čas mešamo, da se stopijo grudice in nastane karamela. Arašide olupimo in grobo sesekljamo. Dodamo še ščepec soli in grobo mlete arašide ter dobro premešamo.

5. Polovico arašidove kreme razporedimo na pripravljeno testo. Arašidov mousse nato prelijemo s polovico karamele in počakamo, da se malo strdi. Po karameli prelijemo polovico čokoladne kreme in postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Strjeno premažemo s preostalim arašidovim moussom, ki ga prelijemo s preostalo karamelo in preostalo čokolado,ki jo poravnamo in postavimo čez noč v hladilnik. Torto poljubno okrasimo.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Celeste  

kuha že od: 22.3.2015

Št. objav: 36

Objavljeno 27.5.2016 ob 18:08

Hahaha joooj to mora pa biti blazno dobro... Niti ena sestavina ni sposobna razočarat ;)

Ampak pripravila tega cheesecake-a še ne bom, vsaj ne, dokler ne gre matura mimo! Gotovo bi vsega zmazala sama ;) in po mojem če košček 1x1x1cm prižgeš, gori vsaj ene 72 ur xD

Piskotka  

kuha že od: 16.10.2014

Št. objav: 18

Objavljeno 24.11.2016 ob 19:44

A lahko tudi vecji premer torte, ker se mi zdi ta zeloooo visoka in predvsem ne zelim, da ostaja masa (500 g peanut butterja se mi zdi absolutno prevec za tak premer pekaca)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.