novo leto,rojstni dan otroka,valentinovo,pečenje,sladice,slovesnost

Borovničeva mascarpone torta

sočna torta s smetano, mascarponejem in sadjem

nb  
Borovničeva  mascarpone torta
Slike postopkov »
Slike gotovih jedi »
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Biskvit:

3 x 2 jajci

3 x 60 g sladkorja

3 x 1 žlica olja

3 x 60 g moke

Borovničev nadev:

borovničeva marmelada

1 žlica ruma ali še bolje borovničevega likerja

skodelica svežih borovnic

Krema:

750 g mascarponeja

60 g sladkorja

4 dl sladke smetane

150 g kokosove moke

Za navlažitev:

borovničev sok

rum ali borovničev liker

Za preliv:

2 žlici borovničeve marmelade

sok 1/2 limone

Postopek

Za biskvit stepemo celi jajci s sladkorjem, tako da se močno spenita in narasteta. Dodamo 1 žlico olja. Pri tem dam sama hitrost mešalnika na najnižjo stopnjo. Nato počasi in previdno z metlico vmešamo moko, ki ji lahko dodamo tudi malo pecilnega praška, ni pa nujno.

Pečico segrejemo na 160 stopinj.

Testo vlijemo v tortni model (26 cm), katerega dno obložimo s peki papirjem. Pečemo pribl. 12 minut.

Pečen oblat preložimo na rešetko, da se ohladi.

To ponovimo še dvakrat.

Za kremo zmešamo mascarpone in sladkor. V to vmešamo stepeno smetano in na koncu dodamo še 100 g kokosove moke (ostalo kokosovo moko prihranimo).

Prvi oblat navlažimo z borovničevim sokom, zmešanim z rumom ali likerjem.

Namažemo ga z borovničevo marmelado, ki jo prej segrejemo. Po tem potresemo sveže borovnice. Na to položimo drugi oblat, ki ga prav tako navlažimo.

Namažemo ga z malo manj kot polovico kreme. Na to položimo še tretji oblat. Torto po vrhu in po obodu premažemo s preostalo kremo.

Za preliv zmešamo borovničevo marmelado z limoninim sokom. Če imamo v marmeladi večje koščke borovnic jo pretlačimo z vilicami ali s paličnim mešalnikom. To damo v polivinilasto vrečko, ki ji odrežemo rob in čez torto narišemo črte. Črte lahko rišemo tudi tako, da marmelada počasi v tankem curku teče z žlice.

Na koncu torto še posujemo s prihranjeno kokosovo moko.

Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik.


Opombe

Biskvit lahko pečemo tudi samo enkrat in ga pač dvakrat prerežemo. Sama sem se navadila, da za torte vedno pečem vsak oblat posebej. Mogoče res porabiš malo več časa, je pa rezultat lepši.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

nb  

kuha že od: 29.11.2005

Št. objav: 2339

Objavljeno 21.11.2014 ob 16:31

Nič ne sitnariš, brez problema vprašaj, če te bo še kaj zanimalo, pa poročaj o rezultatu.

johana  

kuha že od: 5.3.2014

Št. objav: 12655

Objavljeno 21.7.2015 ob 22:30

Pozdravljeni, včeraj sem naredila torto po tem receptu za biskvit in sicer samo dva oblata, sta bila čisto dovolj. Za spodnji nadev sem uporabila breskve, mascarpone, smetano in želatino fix, po vrhu pa sem namesto breskev, za kremo uporabila jagode. Po tej vrhnji kremi pa sem naložila še koščke ananasa in vse skupaj prelila s prelivom za torto. Oba biskvita sem tudi dobro navlažila s sokom iz kompota. Moram povedati, da je torta zelo ,zelo dobra, ne preveč sladka in zelo sadna. Kar se tiče samega biskvita, je zelo rahel in dober, no jaz sem dala v vsak biskvit žličko pecilnega. Ocena, +5.

johana  

kuha že od: 5.3.2014

Št. objav: 12655

Objavljeno 27.4.2016 ob 0:20

Danes sem ponovno naredila torto in oblate po tem receptu, vse tri. Nato sem spodnji del dobro prepojila z breskovim sokom in namazala z mascarpone+smetana+zelatina+banane, drugi oblat sem prepojila z jagodnim kompotom in kremo naredila isto, le za sadje sveze jagode, na vrhu pa sem spet namočila testo z breskovim kompotom, krema pa ista, le z breskvami. Nato sem naredila še ganaš iz rjave čokolade in vse skupaj prelila, po vrhu pa z barvnimi mrvicami oblikovala številko sinovega rojstnega dneva, zunanjo vrhno stran sem posula malo kokosa in nalozila še jagode. Upam, da bo dobra, čeprav nisem neki ekspert za torte, sem se pa potrudila , sestavine pa so tudi dobre. Jutri poročam. Moram povedati , da je bila torta čudovito dobra, pozela pohvale, biskvit neverjetno rahel in res dober, skratka, ocena +++5.

fuser  

kuha že od: 23.5.2023

Št. objav: 12

Objavljeno 16.1.2024 ob 5:42

Recept za torto z borovničevim nadevom in kokosovo kremo se sliši odlično. Kombinacija svežih borovnic in kremastega mascarponeja z dodatkom kokosa je zagotovo okusna. Veselim se, da jo pripravim in poskusim. Hvala za deljenje tega zanimivega recepta, pohvaliti morem pa tudi fotografije, ki so čudovite!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.