Linški piškoti

izredno dobri linški piškoti

Linški piškoti
    sladice: piškoti
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

90 g zmletih mandljev

220 g moke

90 g masla ali margarine

2 žlički na drobno nastrgane limonine lupine

90 g sladkorja

1 stepeno jajce

100 g marelične marmelade

sladkor v prahu za posipanje

120 g malinove marmelade ali marmelade z gozdnimi sadeži

Postopek

Margarino pustimo na sobni temperaturi toliko časa, da se malo zmehča. Zmehčano margarino potem zmešamo skupaj s sladkorjem in limonino lupino in mešamo toliko časa, da je zmes rahlo penasta. Vmešamo stepeno jajce in postopoma, a hkrati, dodajamo 3/4 (približno - na oko) moke in vse mandlje. Ostalo 1/4 moke vmešamo v zmes ročno in zgnetemo v testo. Oblikujemo dva hlebčka, katera zavijemo v prozorno folijo (ali prozorno vrečko) in damo za 30 minut v hladilnik.

Najprej damo en hlebček iz hladilnika, ga položimo med dva primerno velika (da pašeta v pekač) kosa papirja za peko in zvaljamo na debelino 3 mm. Oblikujemo piškotke z modelčki.

Oblikovane piškote položimo (skupaj s peki papirjem) na velik pekač in položimo za 10 minut v že ogreto pečico. Pečemo na 180 stopinjah.

Medtem zvaljamo po enakem postopku še drug hlebček, oblikujemo piškotke in jim z malce manjšim modelčkom izrežemo luknjo (oblika po želji). Pečemo - predlagam - 9 minut na 180 stopinjah.

Marelično marmelado damo v kozico in jo malce segrejemo, da postane mazava. Enakomerno namažemo cele dele piškotov, na katere potem naložimo piškotke z luknjo. Po originalnem receptu tako narejene piškotke potresemo s sladkorjem v prahu in nadaljujemo z drugo marmelado. Jaz posujem čisto na koncu. Drugo marmelado v mali šalici dobro premešamo, damo v brizgalno vrečko in zapolnimo luknje v piškotkih.


Opombe

Za konec je dobro, če damo tako narejene piškote še enkrat v pečico, a ne prižgano. Za 10 minut izkoristimo toploto prejšnje peke, da se marmelada malce omehča in kasneje, ko se piškoti zunaj ohladijo, postane malce želirana.

Dober tek!

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Kuhar v srcu  

kuha že od: 5.2.2012

Št. objav: 1

Objavljeno 5.2.2012 ob 19:06

Zelo vesel

Lep pozdrav:zgledajo odlično in ravno pravi čas sem jih zagledal-prihaja valentinovo zagotovo jih bom naredil za svojo drago! hvala teta Angelique!rabim samo še modelčke :) :)

rimljanka  

kuha že od: 14.2.2005

Št. objav: 17786

Objavljeno 5.2.2012 ob 21:52

Če me spomin hudo ne vara, so v enem od reklamnih katalogov prejšnjega tedna, pa še različnih velikosti. Malo pobrskaj, Kuhar v srcu.

Trixi  

kuha že od: 23.9.2003

Št. objav: 15159

Objavljeno 12.12.2012 ob 14:44

Zelo okusni piškoti, polovico sem jih namazala z marelično marmelado, polovico z jagodno. Pred sestavljanjem sem jih posula z sladkorjem.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.