Dunajski valovi

neznan uporabnik
Dunajski valovi

Sestavine

3 jajca

15 žlic sladkorja

15 žlic olja

15 žlic mleka

15 žlic moke

1 pecilni prašek

1 žlica kakava

1 višnjev kompot

2 žlici ruma

KREMA

1 vanilijev puding

5 dl mleka

2 žlici sladkorja v prahu

1 zavitek vanilijevega sladkorja

20 dag masla

PRELIV

20 dag jedilne čokolade

1 dag masla ali margarine

Postopek

TESTO :

Jajca in sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in mleko ter počasi vmešamo moko, med katero smo presejali pecilni prašek. Polovico testa vlijemo v pomaščen pekač in pečemo 15 min pri temperaturi 180 stop. C. V preostalo testo damo žlico kakava in dobro premešamo. Višnje odcedimo, sok shranimo. Prvo polovico testa vzamemo iz pečice, po njem razporedimo višnje in prelijemo z drugo polovico testa. Pečemo še približno 60 minut. Biskvitno testo dobro ohladimo in navlažimo s sokom kompota, ki smo mu dodali žlico ruma.

Na biskvit namažemo kremo.

KREMA :

Vanilijev puding skuhamo po navodilu iz vrečke in ga ohladimo. Maslo, vanilijev sladkor in sladkor penasto umešamo, dodamo ohlajen puding in dobro premešamo, namažemo po biskvitu in polijemo s čokoladnim prelivom.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

MIRJAM  

kuha že od: 29.10.2001

Št. objav: 138

Objavljeno 25.11.2002 ob 12:05

Zelo vesel

Zelo dober recept, vsi prisotni so bili navdušeni. Jaz sem spremenila le eno zadevo; namesto čokoladnega preliva v receptu (bi je precej gost in nič tekoč) sem prelila pecivo kar s Sladkim grehom.

Superca!

Mica maca  

kuha že od: 29.7.2002

Št. objav: 73

Objavljeno 28.11.2002 ob 10:44

Živjo!

Recept mi je všeč... pecivo so pravzaprav vsi pohvalili. Meni pa ni bil preveč všeč. Menim, da je nadaljna ura pečenja odločno preveč. Spodnji del se tako preveč zapeče. Meni se ni ravno zažgal... bilo pa je na meji okusnega. Mislim, da bom v prihodnje delala v manjšem pekaču, tako, da je pecivo višje.

Veliko lažje pa bi bilo, da bi sestavine napisali klasično - v gramih in ne v žlicah... to velja vsaj zame, ki sem mlada kuharica - mica maca!

Sicer pa je pecivo dobro!

Drejči  

kuha že od: 28.11.2002

Št. objav: 68

Objavljeno 29.11.2002 ob 10:10

Doma imam ta recept napisan že zelo dolgo in od začetka sem pecivo tudi večkrat spekla. Vse sestavine so približno iste, le da so namesto višenj dodane masi češnje. Pecivo potem ne pride tako "kislo", in se okusi ne tepejo. Poskusite, boste videli, da bo potem zares dobro !

sanja  

kuha že od: 19.9.2002

Št. objav: 7

Objavljeno 5.12.2002 ob 15:11

Tudi jaz sem preizkusila recept in lahko rečem, da je zelo okusen, čeprav je bilo po mojem okusu testo en malček premalo sočno, čeprav sem ga navlažila ne samo s tekočino kompota pač pa sem ga najprej navlažila z mlekom in nato še s kompotom, ker sem domnevala, da ne bo dovolj samo kompot, pa vseeno ni bilo dovolj sočno (za moj okus). Vseeno smo ga "požrčkali" kot za stavo in ta vikend bo zopet vikend dunajskega valovanja.

pina  

kuha že od: 22.4.2003

Št. objav: 49

Objavljeno 22.4.2003 ob 11:23

Zelo vesel

Odlične rezine. Prvič sem dunajske valove pripravila z že pripravljenimi sestavinami za testo in kremo-niti približno ni tako dobro. Potem pa sem tu zagledala ta recept. Odličen! ZA kremo uporabim manj margarine, prav tako pa tudi samo polovičko odmerjene čokolade. Peciva zmanjka takoj!

natkas  

kuha že od: 13.10.2003

Št. objav: 83

Objavljeno 14.10.2003 ob 8:48

Vesel

Mene pa zanima, kako naj naredim res "lepe valove"?

neznan uporabnik

Objavljeno 29.12.2003 ob 9:56

Zelo vesel

Živjo!

Jaz sm jih tudi delala, sicer pod imenom SAVSKI VALOVI meni so osebno zelo vredu, jaz sem namesto visen dala jagode, ker so doma zeleli. Edino opazila sm, da pri zasavskih je dodano se labniz piskoti, ki so bili pomoceni v toplo meko in jih potisnes v puding in prelijes s cokolado.

Opazam, da je bilo nekaj kritik na testo, mogoce nasvet testo polijes se ko je toplo z dvadeci tekocine od kompota in polivajte po celem testu, pol bo bol kako bi rekla napito, prevec pa spet ni oky ker pa ne mores rezat in se vse dobesedno raspoca po pekacu.

Lahko pa probate narest se tako testo:

4 rumenjake

20 dkg sladkorne moke

2 dcl mleka

olje

20 dkg moke

1 pecilni

4 beljake stepane v sneg

Ko vse sestavine zmesate to so rumenjak, sladkorna moka, mleko, olje, moka, pecilni na koncu ko je to zmesano, dodajte sneg in zmesajte. Testo bo pol bol mehko in ne bo gosto.

jardin  

kuha že od: 29.1.2004

Št. objav: 11

Objavljeno 10.2.2004 ob 9:06

Veliko je bilo govora o tem pecivu. Je super, v dveh dneh sem ga morala 2x spečt, tako je bilo povpraševanje doma, vendar dva opozorila: zgoraj napisane količine niso dovolj za tako velik pekač, ker ne prekrijejo višenj-moraš podvojit in 2.-pomembno: obakrat, ko sem pekla, ta čas, ki je naveden je absolutno predolg-pecivo se spodaj zažge.Zato priporočam pečenje manj časa.

miram  

kuha že od: 21.8.2002

Št. objav: 53

Objavljeno 22.2.2004 ob 11:45

Super recept!

Odkar sem ga zasledila in prvič naredila, ga moram na zahtevo vseh, ki so ga poskusili vedno znova narediti. Ko ne vem kaj bi spekla se lotim le tega. In vedno uspe.

Dragička  

kuha že od: 9.12.2003

Št. objav: 8698

Objavljeno 10.5.2004 ob 9:55

Jezen

Dunajski valovi so padli v soboto, rezani pa so bili včeraj.

Tudi jaz imam nekaj pripomb.

Prvo, krema - tako sem se zanesla v branju recepta, da sem naredila napako, ker sploh nisem premišljevala - en puding je premalo na ½ litra mleka, mogoče bi bilo potrebno še dodati eno žlico pudinga ali eno žlico gustina. Pa še eno napako sem naredila, v puding se daje margarina, ne pa v margarino puding - malo mi se sesirilo.

Glede pečenja - tu sem pa bila pozorna, prvo plast sem pekla 15 minut, drugo pa 30 - pa še to je bilo preveč (ker 60 minut... v tem času imaš že kruh pečen). Ko sem prelila sok od kompota po testu, sem pekač malo vrtela, da se je enakomerno zlivalo - prepojilo.

Preliv - med rezanjem mi je pokal, ker je bila spodaj krema bolj mehka.

To je treba malo bolj razdelati. Če se že reče "valovi" potem bi se lahko, recimo, z vilico, nagreblo po prelivu. Ali je mogoče katera že poskusila kakšen drug način. Zdi se mi, da je to s sladkim grehom simpatična ideja.

Pekač sem pa imela normalne velikosti (ni od pečice - manjša verzija), tako da je bilo višenj zadosti za celo površino.

Drugače je pa okus bil ocenjen "odlično na kvadrat". Jaz sem pa vedela za pomanjkljivosti, seveda, nisem jih rekla na glas, moraš biti malo diplomata.

Pozdravček!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.