Sadna bomba

zelo slastno in hitro narejeno pecivo

Sadna bomba
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 15 minut 15 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

2 roladi (vestna gospodinja speče sama, bolj lena jo kupi)

1/2 l sladke smetane

2 kisli smetani

4 žlice sladkorja

2 vrečki želatine

1 sadni kompot

Postopek

1. Sladko smetano trdo stepemo, dodamo kislo smetano, sladkor in na koščke narezano sadje iz kompota. Dobro premešamo z žlico

2. Želatino raztopimo v 1 dl soka od kompota. Pustimo stati 10 minut, da nabrekne, nato želatino postavimo na plin in ves čas mešamo, da se raztopi (po navodilih na vrečki). Stopljeno želatino nato primešamo smetanovi zmesi.

3. Rolado narežemo na tanke rezine in z rezinami obložimo skledo.

Čez rezine rolade prelijemo smetanovo zmes. Na vrh naložimo preostale rolade, pokrijemo posodo in jo postavimo v hladilnik, da se strdi (najbolje, da pustimo čez noč). Nato obrnemo sadno bombo iz sklede in postrežemo.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

banany  

kuha že od: 18.1.2006

Št. objav: 225

Objavljeno 31.10.2010 ob 0:51

Zelo vesel

No,vem da je treba recept prej preizkusiti,preden se ga oceni,zato ga ne bom ocenila. Bom pa podala svoje mnenje glede njegovega imena:Sadna bomba se mi niti približno ne zdi na mestu,ker je sadje v recetu bolj za vzorec,pa še to je konzervirano. Jaz bi dala ime glede na sestavine: Kalorična bomba. Si pa predstavljam,da zadeva ne bi mogla biti prav nič slaba,glede na to,da obožujem smetano. Pa brez zamere in L.p. Banany.

tedyka  

kuha že od: 23.4.2009

Št. objav: 2012

Objavljeno 31.10.2010 ob 6:32

Oprosti banany, saj je tudi češnjeva in breskvina bomba. Kot vidim je to recept nove članice in ne vzemimo ji takoj poguma, ker ne vemo o njej še prav nič.

Dobrodošla med nami Gdč.Jasmina in čestitam za pogum, da si nas kar takoj presenetila s tvojim receptom. Sasom, ki ga boš preživela med nami se boš marsikaj naučila, tako da kar pridno sodeluj.

l.p.

martina.pridna  

kuha že od: 5.2.2010

Št. objav: 63

Objavljeno 25.3.2013 ob 13:40

Ne mi zamert.....mal gledam za recept rolade,pa naletim na tole.....tisto mnenje v oklepaju se mi zdi neumestno....a če hočm neki na "hitr" nardit,pa če me čas baše,pa če se ravn tega recepta zadnje minute spomnm,pa da mam še"sto" stvari zravn za podelat,pa da me mala "zvijača" reši sladice za goste ,pol sm kr "lena"?ja nism vedla,sory....

martina.pridna  

kuha že od: 5.2.2010

Št. objav: 63

Objavljeno 25.3.2013 ob 13:58

Kakšen recept pa Gdč.Jasmina ima za peko rolade,nič ni napisano,vsaj njenega ni.Vsaka gospodinja ima svoj recept,svoje izkušnje,pa kakšne"zvijače"zraven za uspeh,ker meni peka rolade še sedaj včasih zagode,delam po receptu,pa mi zmer ne "rata"tko kot je treba,al pa mi trga "biskvit"ko zvijam?L.p. pa brez zamere.....

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.