rojstni dan otroka,jesen,poletje,pomlad,zima,sladice,slovesnost

"Ponarejena" tičina masa

hitro narejena domača tičina masa

"Ponarejena" tičina masa
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 5 minut 5 min
  •  4,6
  • Zanimivosti

Sestavine

20 dag sladkorja v prahu

20 dag mleka v prahu

čajna žlička olja

malo hladne vode

Postopek

Sladkor in mleko v prahu dobro premešamo, dodamo olje in toliko vode, da dobimo testo. Mora biti trdo, saj se v nasprotnem primeru okraski sploščijo in razlezejo.


Opombe

Maso poljubno obarvamo z jedilnimi barvami.

Med uporabo jo dajemo v PVC vrečko, da se ne strdi in izsuši. Iz nje lahko izrezujemo cvetove, trakove, modeliramo figure.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

jouce  

kuha že od: 18.8.2009

Št. objav: 17

Objavljeno 11.2.2010 ob 11:07

petraM, najlepša hvala za nasvet, torta je bila seveda polnjena s smetano. Morda sem malo lena pa nisem prebrala vseh nasvetov na forumu. Ker pri receptu ni navedena količina vode, sem jaz dodala toliko vode, da je bilo podobno tršemu testu. Bilo je definitivno premehko. Ker pa živim tik ob meji z Avstrijo in mi je najbljižja trgovina prav tam sem kupila mleko v prahu, ki je v resnici dodatek h kavi( coffee creamer). Morda je bila napaka tudi to.

žabica21  

kuha že od: 23.5.2007

Št. objav: 261

Objavljeno 23.2.2010 ob 16:24

V prihodnjih dneh bom delala torto, pa imam par vprašanj in bom vesela če bo mi kdo odgovoril.

Se pravi da lahko s to tičino prevlečem celo torto a ne? pod tičino naj oblijem s čokolado in počakam da se ohladi potem dam gor tičino? Koliko tičine dobim iz tega recepta, a je dosti za celo torto? Delala bom prvič s tičino pa me zanima, saj nimam izkušenj.A tičino lahko barvam s tistimi barvami katere ponavadi prodajajo poleg pecilnega in tega??

Hvala vam za odgovore

LP

dete  

kuha že od: 5.6.2008

Št. objav: 59

Objavljeno 26.2.2010 ob 12:29

Jaz sem tole masa tudi zmrznila in jo kasneje odtalila. Se je čisto vredu obneslo!!!

žabica21  

kuha že od: 23.5.2007

Št. objav: 261

Objavljeno 26.2.2010 ob 15:58

Upam da dobim te barve, zadnič sem gledla v merkatorju pa so imeli samo arome, ne barv.

grumova  

kuha že od: 22.10.2007

Št. objav: 61

Objavljeno 21.3.2010 ob 20:58

Prvič sem preizskusila tole in kaj naj rečem zgleda da je res ko pravijo da vaja dela mojstra, privič sem naredila preveč mehko maso in se mi je vse lepilo na prste sem probala dodati malo več sladkorja in mleka v prahu pa ni bilo nič bolje in sem vse skupaj vrgla stran,

nato sem naredila novo in sem dodala res malo vode ampak potem je bila pa skoraj pretrda sicer mi je uspelo narediti par rožic in srčkov tudi pobarvala sem jih , ampak prosim če mi poveste kje sem naredila napako kot vidim slike delate čudeže iz te mase tudi jaz bi rada to naredila ampak ne vem mogoče bo šlo v tretje boljše , bi pa prosila če je mogoče katera merila koliko vode je dala da mi napiše , hvala

čao

volkulja  

kuha že od: 18.11.2009

Št. objav: 29

Objavljeno 26.4.2010 ob 6:59

Vesel

Čeprav sem jo delala prvič, sem navdušena nad njo, tudi za oblikovanje je super. Sprva je malo trda vendar se z valjanjem ali gnetenjem zmehča. Za preobleko torte jo le razvaljaš in prevlečeš torto, pri oblikovanju figuric pa dodaš le malo barve in je malo mehkejša. Sama nisem dodajala nič dodatnega sladkorja. Količina vode: max. 50 ml. Moji gosti so bili z okusom zadovoljni.

Pa veliko uspeha, slikica sledi.

lp volkulja

manuelca  

kuha že od: 14.10.2009

Št. objav: 19

Objavljeno 26.4.2010 ob 13:33

heeellllpppp... rabim pomoč!

za sinčkov 3 roj.dan bom spekla nutella torto (sprobano, v prvo mi je uspela fantastično, čeprav sem reskirala in spekla za nekoga drugega in je sama nisem probala, povedali so mi da je pustila svoj vtis na brbončicah tistih ki so jo jedli) HVALA ZA RECEPT!

OK VRNIMO SE K MOJEMU LITTLE PROBLEMČKU. na torto bi ra da naredila sliko BEN 10-a (verjamem da vas večina pozna tegale mulca v zelenih hlačah) skratka sin je trapast nanga in seveda ker ne nameravam zapravlat bogastva za torto bom naredila domačo. zdej pa... KAKO NAJ SE LOTIM TEGA PROJEKTA??? kašen nasvet

_Princess  

kuha že od: 1.12.2005

Št. objav: 5

Objavljeno 16.5.2010 ob 19:18

Pozdravljeni,

No tudi jaz sem danes prvič sprobala tole maaso na torti. Naredila sem jo nekaj za vzorec že par dni prej, vendar je bila tako trda, da sem naredila tako kot ostale "oreženke". Kepica je romala v smeti. Mogoče je bil problem v tem, da količin mleka in sladkorja nisem tehtala, ali pa je bilo premalo vode oz. olja.

No za tortico pa sem se malo bolj potrudila (le malo premalo je je bilo za oblečt, je bilo potrebno spodaj malo "štukat"). Dala sem dva lončka mleka v prahu ter dva lončka sladkorja, olja malo na oko, vendar sigurno več, kot eno žličko, vode pa bolj malo. Dodala sem še zeleno barvilo in masa je izpadla super. Sploh se mi tako hitro strdila, sem jo brez težav razvaljala. Ko sem torto oblekla, pa sem jo še malo premazala z oljem in vodo. Masa je bila tudi drugi dan enaka (ni preveč pokala), seveda je bila spodaj maslena krema, si je nisem upala dati direkt na smetano.

Za tiste pa, ki vas muči izdelava slikic (sem nekje prebrala to, ampak se ne spomnim kje). Sprintaš si eno slikico (najboljše so tiste z pobarvanke, ker imajo močne črte), čez daš peki papir in obrišeš črte z jedilno barvo. Zamrzneš in nato čez premažeš masleno kremo. Ponovno zamrzneš. Drugi dan, malo preden postrežeš torto, sliko odlepiš, jo daš na torto in jo pobarvaš. Lani, ko sem tako naredila SpiderMana mi je kar dobro uspelo, letos pa se mi je slikica malo spackala, ker se mi je maslena krema topila (verjetno sem jo prehitro dala ven). Uporabila sem sicer tiste sladkorne barve v tubi, pa nisem bila preveč zadovoljna, ker se na toplem preveč razlivajo. Naslednjič bom uporabila čopič in barve v prahu. Slikca tudi sledi. :)

LP, Tanja

Seni12  

kuha že od: 10.12.2009

Št. objav: 6

Objavljeno 15.8.2010 ob 10:01

Hvala za recept. prvič sem delala tičino maso in po vseh prebranih mnenjih on ogledih vaših slik, mislim da mi je ratala.Saj ko prvič nekaj delaš, nikoli ne veš če je to to.

majacebelica  

kuha že od: 11.2.2010

Št. objav: 207

Objavljeno 21.8.2010 ob 10:04

Tudi jaz sem na začetku imela nekaj težav z gnetenjem mase, ko pa sem jo dala za nekaj sekund v mikrovalovko pa je bilo precej lažje. Za prvič sem naredila le okraske za na torto-rezultat je na poslani sliki. Jutri moram narediti še eno torto, ki pa jo bom skušala v celoti prekriti s to maso (se kr mal bojim). Mi lahko prosim napišete, koliko sestavin potrebujem, da prekrijem torto s premerom 26 cm?

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.