Krompirjeva tortilja

preprosta priprava, sestavine so zmeraj pri roki, lahkotna in okusna; nič čudnega, da jo Španci obožujejo

mamamia  Izvor: Španija
Krompirjeva tortilja
    ostale jedi: dodatki jedem
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 6 oseb

6 srednje velikih krompirjev

2 srednje veliki čebuli

po polovico zelene in rdeče paprike

6 jajc

sol, poper

1 jušna žlica sesekljanega peteršilja

1,5 dl olivnega olja (ali kakšnega belega)

Postopek

Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. Čebulo drobno sesekljamo, papriko narežemo na rezine ali kocke. V ponvi segrejemo olje in dodamo krompir, ta naj bo z oljem skoraj pokrit. Pečemo, dokler se krompir ne zmehča, kmalu po začetku pečenja dodamo še čebulo in papriko.

Ko je krompir pečen, damo vse skupaj na cedilko, da olje odteče.

V večji skledi stepemo jajca, solimo jih in popramo, dodamo še sesekljan peteršilj, po želji lahko tudi ščepec mlete rdeče paprike. Odcejen krompir s čebulo in papriko vmešamo v stepena jajca in rahlo premešamo, da nastane enakomerna zmes.

Ponev, v kateri smo pekli krompir, znova dobro segrejemo, dodamo žlico ali dve olja, v katerem smo pekli krompir. V ponev damo zmes krompirja in jajc ter nekoliko znižamo temperaturo. Pečemo okoli 5 minut, oziroma da jajca nekoliko zakrknejo, na spodnji strani pa da se tortilja lepo zapeče.

Potem ponev pokrijemo s krožnikom, ki naj bo nekoliko večji od ponve, in ponev obrnemo na krožnik. Potem na pol pečeno tortiljo s krožnika znova spustimo v ponev in jo spečemo še na drugi strani.

Postrežemo jo toplo ali hladno, kot prigrizek ali prilogo, s kakšno solato je pa tudi odlična samostojna jed, primerna tudi za vegetarijance.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

pehtranka  

kuha že od: 9.10.2006

Št. objav: 163

Objavljeno 6.2.2014 ob 11:59

Odlična izbira, ko ti zmanjka idej kaj skuhati. Včasih sem to pripravljala za večerjo. Olupljen krompir narezan na rezine prepražiti do mehkega v pokriti ponvi. Mehak krompir zaliti s stepenimi jajci. Ko se vse skupaj spodaj lepo zapeče previdno prestavimo iz ponve na pokrovko, tako da je pečena stran spodaj, nato pokrovko poveznemo na ponev tako, da je "surova" stran na dnu ponve, tako da se še spodaj zapeče. Nekje vmes začinimo s soljo, poprom, timijanom in majaronom. Zraven pa skleda solate.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.