božič,martinovo,novo leto,piknik,rojstni dan otroka,pečenje,jesen,pomlad,zima,kruh,prigrizki

Kruhov venec z masleno česnovo polivko

zmagovalec vsake zabave, ta kruhov venec bo pravi hit! Premažemo ga s slastno masleno česnovo polivko, ki jo dodamo še v osrednji lonček, kamor lahko kruhke dodatno pomakamo.

Kruhov venec z masleno česnovo polivko
    kruh
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 8-10 oseb

1 lonček (240 ml) tople vode

1 žlica sladkorja

2 žlički suhega kvasa

1 lonček toplega mleka

2 žlici masla

1,5 žličke soli

cca 5-6 lončkov moke

200 g mozzarele

Česnova polivka:

6 strokov česna

četrt lončka peteršilja

3 žlice masla

2 žlici oljčnega olja

Postopek

1. V večjo posodo vlijemo toplo vodo, dodamo sladkor in suhi kvas. Premešamo, posodo pokrijemo s krpo in pustimo počivati 10 minut, da kvas reagira.

2. V posodo nato dodamo še toplo mleko, maslo, sol in 3 lončke moke. Vse skupaj dobro premešamo in postopoma med mešanjem dodajamo preostalo moko. Mešamo lahko na roke ali s kuhinjskim robotom. Mešamo tako dolgo, da testo postano voljno, elastično in se ne prijema več na skledo in kuhalnico. Testo nato pustimo počivati na toplem v pokriti posodi približno tri četrt ure, da naraste.

3. Med tem, ko testo vzhaja, narežemo mocarelo na 32 kosov.

4. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Velik pekač obložimo s peki papirjem, na sredino postavimo manjšo ognjevarno posodico.

5. Testo nato razrežemo na koščke (32 kosov). V sredino vsakega koščka testa nadevamo mocarelo, nato pa oblikujemo kroglico. Kroglice polagamo okoli ognjevarne posode v obliki venca, dokler ne porabimo vsega testa.

6. Testo premažemo z malo oljčnega olja in potisnemo v ogreto pečico. Pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut, da se kruh zlato zapeče.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

andrejka  

kuha že od: 1.8.2004

Št. objav: 800

Objavljeno 27.12.2019 ob 12:02

Tole je takoooo dobro.

Naredila sem v obliki smrečice, premazala z jajcem, za zelenje potresla s suhim origanom, česnovo polivko pa samo postregla zraven, da si je kruhek vsak sam pomakal. Jemo mlačno, da se mocarela še lepo vleče :))

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.