Bajadera po moje

    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

300 g Albert keksov

250 g kokosove moke

250 g margarine

300 g sladkorja

2 dl vode

Za poliv:

2 mlečni čokoladi + malo margarine ali 160 g Mannerjeve kuverture

Postopek

1. 2 dl vode zlijemo v primerno veliko posodo, dodamo sladkor - vse skupaj segrevamo na štedilniku tako dolgo, da se sladkor stopi. Mešamo, da se sladkor ne prime in prismodi.

2. Dodamo margarino in jo stopimo. Večkrat premešamo.

3. Dodamo mlete kekse in kokosovo moko (po želji dodamo lahko 1 vanilijev sladkor z okusom po rumu). Ves čas mešamo, da se ne prime posode. Ko so vse sestavine enakomerno prepojene, odstavimo s štedilnika.

4. Maso enakomerno porazdelimo po pekaču. Jaz ga obložim s peki papirjem. Ko maso rahljamo po pekaču, si pomagamo z mrzlo vodo; vanjo namakamo roke.

5. Maso prelijemo s stopljeno čokolado, ki jo stopimo v vodni kopeli.

Če vzamemo mlečno čokolado, ji dodamo malo margarine (majhen košček, približno rezina). Vendar pazimo; najprej v lonček nalomimo čokolado, šele nato dodamo margarino, tako dobimo lepo, tekočo čokolado. V nasprotnem primeru se čokolada ne stopi; ampak postane kašasta (če se nam to slučajno zgodi, dodamo malo vode - približno žlico, tako rešimo situacijo; PREVERJENO!).

Še najbolje pa je, če imamo Mannerjevo kuverturo, to samo nalomimo v posodo in stopimo v vodni kopeli ter prelijemo po bajaderi.


Opombe

Mannerjevo kuverturo dobimo v vseh bolje založenih trgovinah. Jaz jo dobim v Tušu, tam kjer imajo čokolade. Dobi se po 200 g, na voljo je bela in rjava čokolada (stane okrog 300 SIT).

Jaz imam pekač velik 29 x 41 cm.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.