Marmelada iz zelenih paradižnikov

zeleni paradižniki, jabolka, banane, limonin sok

Marmelada iz zelenih paradižnikov
    ozimnica: sladki shranki
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri 2 uri
  •  4,8
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 9 malih kozarčkov za marmelado

2 kg zelenih paradižnikov

6 manjših jabolk

2 banani

sok štirih limon

1,5 kg želirnega sladkorja (po želji več ali manj)

Postopek

Paradižnike, jabolka in banane narežemo na manjše kose in zmeljemo v multipraktiku. Stresemo v posodo, v kateri bomo kuhali marmelado, dolijemo limonin sok, posujemo s sladkorjem, dobro premešamo in pustimo stati nekaj časa.

Ob mešanju kuhamo pol ure in pobiramo pene. S kuhano marmelado napolnimo kozarčke, zapremo, za nekaj minut obrnemo na glavo, nato pa jih pokrijemo z odejo, da se počasi ohladijo.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mamaF  

kuha že od: 21.1.2008

Št. objav: 3340

Objavljeno 22.10.2008 ob 22:20

Dušanka, tudi meni ni dalo miru in zdaj sem zelo zadovoljna, da ssem se opogumila. Marmelada mi je super uspela, sicer sem tudi jaz malo po svoje obrnila (brez banan in jabolk), dodala sem še limonino in pomarančno lupinico ter malo ingverja. Če bo še zadosti zelenih paradižnikov za še eno rundo, poskusim pa še točno po receptu. Za zdaj 5 in slikica.

zima13  

kuha že od: 27.3.2008

Št. objav: 202

Objavljeno 5.10.2009 ob 6:54

A mislite da bi šle namesto banan tudi kašne breskve zraven?

jovita  

kuha že od: 8.7.2007

Št. objav: 394

Objavljeno 5.10.2009 ob 16:23

Vesel

Danes preizkusila recept. Izpustila sem banane in namesto želirnega sladkorja uporabila želin, ki sem ga še imela na zalogi. Edino barva ni tako živo zelena, kot na zgornjih slikicah, ker je bilo nekaj paradižnikov že rahlo obarvanih. Zabeleženo za naslednjič. Marmeladi sem dodala vanilijo iz četrtine stroka. Odlična je. Hvala za recept.

ladyx  

kuha že od: 21.11.2010

Št. objav: 118

Objavljeno 3.11.2012 ob 13:31

Jaz pa sem vmešala cimet, da zadiši po praznikih ;) Zelo dobra je.

tinca  

kuha že od: 3.9.2001

Št. objav: 907

Objavljeno 18.10.2013 ob 11:55

Vesel

Naj dodam še mojo izkušnjo. MArmelado sem delala po receptu, imela sem nedozorele češnjevce pa sem jih porabila. Zraven sem vrgla še pest ali dve domačega bavarskega kivija (to je tisti ta droben, zunaj zelen, ki je zdaj že dozorel)... in kuhala, vohala.. nič mi ni bilo všeč. Vonj in okus tople marmelade sta bila ... no ja. Moj ocenjevalec je samo zmajeval z glavo.. češ prav ti je, kaj pa spet eksperimentiraš. Nič, napolnila sem kozarčke, ki sem jih imela, v loncu je ostalo še kakega pol litra, to sem pokrila in šla spat. Naslednji dan sem še enkrat poizkusila ostanek v loncu in me je prijetno presenetil - okus se je zmedil in postal tako malo pikanten...hmmm...kaj pa če bi jaz dodala še...na pultu zraven se mi na krožniku počasi sušijo domači čiliji, nekaj je še čisto svežih, ker sem jih zadnje potrgala. In hop, sem v marmelado narezala še tri čilije (peške sem dala stran, ker ne maram, da je preostro), še malo prevrela in napolnila zadnje tri kozarce. Včeraj sem enega poizkusila in je špica... si kar predstavljam kak ajdov kruh, pa kak pikanten pekorino in žličko te marmelade...mmm...

Radegunda  

kuha že od: 12.11.2012

Št. objav: 17

Objavljeno 4.9.2015 ob 11:40

Zelo vesel

Ker tudi mojemu paradižniku plesen ni prizanesla, sem porabila del še zelenih paradajzkov in skuhala marmelado. Malo sem bila skeptična, a je res odlična :-D . Pri roki sem imela samo eno banano, a nič ne moti, da ni dveh. Sem pa dodala še čisto nezrele kosmače in se mi zdi, da ji dajo še en poseben šarm ;-) .

fishella  

kuha že od: 24.1.2012

Št. objav: 3

Objavljeno 30.8.2016 ob 12:59

Tole sem pacala vceraj po tocnih kolicinah ampak se mi zdi da je koncen rezultat imel prevec okusa po limoni.. tako da bom danes probala se enkrat s kaksno limono manj bom pa dodala se kaksno banano vec. Probala sem jo sicer samo z ostankov v loncu ko se je ohladilo. Sama limona mi ni tako vsec pa se mi zdi da zato okus zaznam se toliko bolj.. :D

sofia  

kuha že od: 31.8.2009

Št. objav: 42

Objavljeno 17.9.2019 ob 15:20

Najboljša marmelada... meni je imela okus po kosmuljah :) Sem jo že delala tri leta nazaj in letos jo bom ponovno, ker je veliko zelenega paradižnika ostalo na vrtu :)

daga  

kuha že od: 18.5.2007

Št. objav: 1410

Objavljeno 24.8.2022 ob 21:36

Zelo vesel

Tudi jaz sem jo pred leti že delala, letos pa ne bo s poskusom nič, ker je suša vzela vse zelene in rdeče paradižnike.

Upam, da bo drugo leto naš vrt bolj uspešen.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.