Poke skleda z lososom
![]()
torej, strokovno sem ugotovila, da delam na 'koroški' način. Super :)
Neži
If they don"t have chocolate in heaven, I"m not going!| Cila je napisal/a: |
Koroški način: 60 dag ajdove moke stresem v ogreto nizko in široko posodo, na suho pražim dokler lepo ne zadiši in za vsak slučaj še par minut potem, ves čas mešam s kuhalnico. Vmes zavrem približno pol litra osoljene vode. Ko je moka dovolj prepražena posodo odstavim, v moki naredim v "krater", zlijem vanj za začetek približno 4 dl osoljenega kropa, hitro za kako minuto pokrijem s pokrovko (da preprečim pršenje moke naokoli in paro v obraz) ,nato dobro premešam in po potrebi dolijem še malo vode, zopet pokrijem in pustim stati kakih 10 minut. Nato jih zabelim - ali z mastjo in ocvirki ali pa z maslom. Cila |
Prosim za pomoč! Do vlitja kropa v krater mi je bilo jasno, potem pa ..... v sekundi....pol kuhinje od moke, pa blažje opekline...
Kako naj izvedem, da se to ne ponovi? Naj samo polovično pokrijem ali je kakšna druga finta? Sicer jih ponavadi skuham " na vodi ", ampak bi vseeno rad poizkusil tele...Hvala!
strippyPrvo količino vlijem na hitro ob napol odkriti posodi in čimhitreje pokrijem nazaj. Po eni minuti težav s pršenjem moke ni več.
Cila| Cila je napisal/a: |
Prvo količino vlijem na hitro ob napol odkriti posodi in čimhitreje pokrijem nazaj. Po eni minuti težav s pršenjem moke ni več. Cila |
No, točno tako sem naredil. Hvala Cila vseeno.
Ja, pa pogreti so tudi dobri...naša tamala jih je že za večerjo pojedla celo šalco, za zajtrk pa pogrete - spet celo šalco!
Aja, smo imeli pa kuruzne.
Je pa veselje gledat lastno pleme, kako kar baše v usta - ŽGANCE!
strippy
| Nežinka je napisal/a: |
If they don't have chocolate in heaven, I'm not going! |
Žganci me sicer ne ganejo, me je pa tale citat (predvidevam da je citat) ganil. Nežinka, ![]()
![]()
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poke skleda z lososom

Pizza s pršutom