2. feb 2008 11:22
Tud jaz sem dobila gobico za kefir delat. Imam dve v velikosti oreha in me zanima kdaj lahko dam naprej mami in prijateljici. Prebrala sem da ena mala gobica v velikosti kavnega zrnja zadostuje za 2dcl mleka. Jaz sem jo dobila v steklenem kozarcu od kumaric, prelito z malo mleka. Ko sem jo iz službe ob 14h prinesla domov sem dolila še malo mleka in jo pustila do naslednjega dne do 18h ali 19h ure. Nato sem na plastični kozarec nastavila plastično cedilo in z kovinsko žlico pomešala da se je vse lepo precedilo. Gobico sem kar v pl. cedilu splahnila z mlačno vodo in jo dala v večjo plastično posodo od jogurta ter prelila z mlekom 3,2 iz hladilnika in pokrila z plastičnim pokrovom samo na polovico. In tako delam že 14 dni, vedno zvečer, mi tko paše. Sem probala tudi z prekuhanim in iz hladilnika domačim mlekom , pa mi ni glih všeč. Zdej pa vprašanja: -a je moj postopek v redu -a mora bit "diht" zaprta posoda -kdaj jih lahko razdelim med domače -kaj z gobico med dopustom Že vnaprej hvala vsem za odgovore in nasvete in lp presta77