Živjo!
se mi zdi prav, da malo poročam o končnem rezultatu! Na koncu sem naredila 4 različne vrste keksov. Izgled vseh lahko samo pohvalim (žal ne morem poslati slike), ker je testo res enkratno, se nič ne razleze.
Naredila pa sem zvezdice:
- po dve lepila skupaj z nutelo in do polovice namočila v stopljeno jedilno čokolado z dodatkom kokosovega masla; rezultat odličen!
- po dve lepila z marmelado; nato sem jih do polovice namočila v raztopljeno marmelado, ki sem ji dodala rum, povaljala pa sem jih v sladkornih konfetih (eni taki pisani mali krogci), ker drugega ni bilo pri roki; ti konfeti neprijetno hrustajo pod zobmi in če bom še delala, v marmelado ne bom dodala ruma - stvar okusa; so pa zelo lepi za pogledat, taki pisani, živahni!
- del zvezdic sem oblila z belo Milko, ki sem jo raztopila in ji dodala malo kokosovega masla, na vrh vsake pa sem položila par sladkornih biserov, tiste male srebrne kroglice; ugotovila sem, da Milka pa res ni za oblivanje piškotov, saj se, ko keks primeš v roko, čokolada takoj stopi na prstih; tiste kroglice so neznansko trde in so samo lepe, za jesti pa niso; na izgled pa so ti piškoti strašno ljubki! če bom še delala, bom namesto Milke vzela belo kuverturo;
- iz dela testa pa nisem naredila zvezdic, ampak sem zvezdico iztisnila bolj na dolgo - so prišle take palčke, razbrazdane po vrhu; pomakala sem jih v jedilno čokolado, ampak samo vrhnji del, tako da piškot ne stoji na čokoladi; tako se mi zdi bolj praktično, saj bi se sicer lepil na krožnik; je pa videti, kot da je ves čokoladen.
Tako.

Če sem komu kaj pomagala s tem mojim zapisom ali dala kakšno idejo, je namen dosežen!
smrketa