18. sep 2008 23:18
| BiBaBuBa je napisal/a: |
| Ali je res, da mame ne morejo iz svoje kože? Sprašujem se ali bo vedno tako (tudi ko bova poročena)? BiBaBuBa |
Ko bosta poročena bo lahko bolje ali pa še slabše. Lahko bo nekaj časa v redu, pa potem zelo slabše, ali pa obratno. Nikoli ne veš.
Sčasoma se pa navadiš, naučiš se ignorirati tisto, kar ni v redu, ceniš tisto kar je. Nihče ne pričakuje, da boš s taščo najboljša prijateljica, ene kulturne odnose pa lahko imaš vseeno z njo. Na srečo ne boš živela z njo, zato to ne bo težko.
Ker sem ravno načela to temo (pred mnogimi leti:))) naj povem, da se je moja tašča malo spremenila, ko smo dobili otroka. Ali pa se mi je le zdelo, ker nisem več imela enako energije za prenašanje njenih izpadov. Nekaj časa sem še silila in se zaletavala z glavo v zid, potem pa sem nehala. Ugotovila sem, da sva si zelo različni, da se ne bo spremenila in da ni treba, da je moja najboljša prijateljca. Začela sem jo obiskovati malo bolj poredko, zdaj gre k njej največkrat moj sam z otroki, ko imam kakšno delo. Ko sem pri njej tudi jaz, se pogovarjamo bolj nevtralne reči, sčasoma je ugotovila, da me ne zanima obrekovanje in razne težave z njenimi prijateljicami. Ker je med nama ena taka rahla distanca, se tudi ne upa več vtikati ali kritizirati naših odločitev in našega življenja. Pogovarjamo se pač o nas, o vremenu, vrtu...vljudno. Ne pozabljamo praznikov in jo tudi lepo obdarujemo, kar ji je sploh v veselje. In tako gre naprej. Brez kreganja in vsi smo zadovoljni.

matilda