Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako
Se opravičujem ,ker odpiram staro temo ,vendar bi rada izvedela ceno krompirja za ozimnico na štajerskem koncu!Najlepša hvala za odgovor in lp!
lp
marjeta10| hedonist je napisal/a: |
| 0,50 evra za kilogram. Krompir je izvrsten, bel, nič kašast, čvrst in prijetnega okusa. Je pa z Dolenjske. Pripeljan na dom. Čeprav meni se zdi da je to drago, vidim pa , da nekateri plačujete še dražje. Nasploh pa je krompir postal drag. Še ped nekaj leti (vsekakor pred uvedbo evra) je bil po npr 0,15 do naveč 0,20 evra. (od 30 do 50 tolarjev !!) Zdaj pa so tudi kmetje začutili svojih pet minut in so v evrski zmedi kar krepko povišali ceno. Tudi sicer imam občutek, da je leto vsa zelenjava in sadje nesramno draga. Meso je v tem trenutku skoraj najcenejše živilo. LPhedonist |
Ti bom dala jaz "svojih pet minut!!!"
A ti misliš, da se krompir s fračo iz fotelja nastrela v zemljo, al kaj? In ga potem na rolerjih pobirajo, vmes se pa še malo posončijo? si kdaj slišal za traktor, ki ga je treba natankat? Pa za delovno silo, ki tudi ne bo zastonj delala, da se potem nekdo norce dela? Kolikokrat si se pa sam pripognil zaradi pridelave kakšne zelenjave? Znorim, ko kdo na tak način gleda na kmete, ki so "zadnje dugme na sviralu" pri delitvi zaslužka.
Ognjič ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako

Orehova rolada