Nekaj dni že razmišljam zakaj je tvoj cilj da bi pogledal kruh čez rob??? Jaz vsekakor tega ne bi niti poskušala prakticirat ker je od roba pa do "čez rob" samo korak in ko bo šlo "čez rob" bo šlo po grelcih tako kot pravi Reca - jaz tega ne bi niti v sanjah prakticirala. Res ti svetujem da narediš kompromis med "utopičnim" izgledom kruha in zdravo pametjo. Ali misliš da bo tist kupček čez rob vplival na karkoli??
Količine za moko so v navodilih aparata napisane, mi na misel ne pride da bi jih prekoračila. Moj kruh ima vedno "kupček" na vrhu, razen kadar pečem s polnozrnato, pirino ali koruzno moko. Pri sorti moke nikoli ne kompliciram, vržem v aparat tisto ki jo imam (prav tako kvas) in se vedno posreči. Pri kvasu se držim količin v receptu, večinoma uporabljam suhega.
Sladkor ima (po mojem skromnem znanju) ta vpliv, da "aktivira" kvas, da vzhaja. Bodo pa še bolj podučeni povedali svoje.
Skratka pri mojem kruhu se držim načela "čim manj kompliciranja" in je vedno dober. Tudi soli dam več kot jo daješ ti (sicer se mi zdi kruh ki je ne dovolj slan čisto brez okusa). Največ uporabljam moko tip 850, kadar se mi ravno da razmišjlati pa uporabim tudi en del jogurta namesto vode.

Bovla po kitajsko