Aparat za peko kruha

Mcbobo,hvala za izcrpen recept.Nisem ga se preizkusil,bom ga pa danes popoldne. Nisem vedel da je program 2 hitra peka.Jaz sem uporabljal gumb za dolzino peke, ki skrajsa mislim iz 3.30 na 3.20.Bom naredil tocno tako in se slisimo. tonni
se eno vprasanje,kaksen ucinek ima ostra moka pri peki kruha.Opazil sem namrec,da nekateri mesate ostro in gladko moko.Zakaj? lp tonni
No tako daleč pa še nisem z ostro ali gladko moko. Mogoče kdo s temi izkušnjami? McBobo
Bom zdajle poizkusila in ti čez uro in pol odgovorim. lp Vesna Vesna Milek Recko
Meni se zdi, da je z ostro moko kruh lepši, bolj se drži skupaj. Ko sem poskušala z zdrobom, je bilo več luknjic, pa še na sredini mi je padel skupaj.
Takole: namešala sem 10 dag krušne moke tip 850, 10 dag ržene, 10 dag ostre in 10 dag bele tip 500. Vse ostale sestavine so ostale v nespremenjenih količinah. Kruh je dober in lep, je pa nižji in malce bolj kompakten. lp Vesna Vesna Milek Recko
zdaj sem spekel kruh po receptu McBobo-ta.Uporabil program 2 in kruh je lep z kapico,samo ni se pogledal cez rob.Drugic poskusim z vecjimi kolicinami in upam,da bo tak kot si zelim.Kaj mislite ali bi slo z 700 g moke, 450ml vode zavojckom kvasa 7g, (mogoce kocka cca 25g svezega),dve zlici olja,1,5 zlicki soli,zlicka sladkorja. lp tonni
Da ne boš pretiraval in šel preko mere. Če ti bo testo pri vzhajanju ušlo čez posodo se ti bo žgalo po grelcih in ne vem če boš zadovoljen. Poglej v navodila za koliko moke sploh je tvoj aparat. lp Vesna Vesna Milek Recko
pozdravljeni PREBRALA SEM VSE POSTE O TEJ ZANIMIVITEMI IN KAR NEKAJKRAT JE BILO POSTAVLJENO VPRAŠANJE O PEKI PECIVA IN PANETONE V TEM KRUHOMATU ODGOVORA PA NOBENGA. ALI NI NIKOGAR KI BI TO PREIZKUSIL HVALA mihana
Zanima me,ali je pri dolgem programu 3,30 za upad kruha kriva prevelika kolicina kvasa.Ker ima vec casa za vzhajanje se kruh prevec napihne in potem pri peki upade.A bi bilo dobro,ce bi npr. na 500 gr moke dal cca pol zlicke ali celo manj kvasa. Pac razmisljam.Veliko kvasa manj casa za vzhajanje(hitri program),malo kvasa vec casa za vzhajanje(dolgi program).Se to,kaksen vpliv ima sladkor na testo. lp tonni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti