Malinini razpokančki
Moj prvi kruhomat je bil z dvema gnetilkama in moram priznat, da sem malo težje ven dobila kruh in pa dve luknji je imel.
Kruhomati večje zmogljivosti pa verjetno imajo v vsakem primeru dve.
AkiLidka, recept za kifeljčke vzameš pač tisti, kateri ti odgovarja. Če ga nimaš, ti ne vem pomagat, ker jih nikoli ne pečem, je pa čisto vseeno, če pobereš kakšnega iz baze. Postopek je tak kot pri kruhu. Na dno daš tekočino, zmehčano maščobo in jajca, čez potreseš moko, v en vogal daš nadrobljen kvas in sladkor, v drugega pa sol, če je v receptu. Potem pa daš na teig - verjetno št. 7, če imava enakega.
Moj nasvet je, da ne uporabiš več kot pol kile moke, čeprav je to ta velik kruhomat. Pri večji količini ti zna testo pobegnit čez rob. Tudi kruh vedno delam iz pol kile moke, si ne predstavljam, kakšen bi bil iz 3/4kg, ker je že ta dosti visok.
Vzhajanje je dolgo uro in petdeset minut, poglej, koliko ti vzhaja v eni uri, sama dostikrat vzamem prej ven.
LijanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Malinini razpokančki

Domači Ferrero Rocher