Spomnim se ko sem rodila mojo punčko, sem že v bolnišnici sestre spraševala koko naj ravnam pri dojenčku ,da se nebi nalezel kakšne bolezni, okužil z kakšno stvarjo itd... ,pa so mi vedno govorile naj preveč ne kompliciram,ker otrok ne bo imel dovolj razvitega imunskega sistema.Ker kot mlada in neizkušena mati nisem bila dovolj zadovoljna z dogovori sem se posvetovala še v lekarni,kje naj dobim razkužilo da bom sterilizirala flaške ,dudko itd...pa sem dobila odgovor "ja mamica potem pa dajte otročička kar v stekleno zibko in ga ovijte z vato, pa nič med ljudi ,pa saj to je ravno tako človeček z vsemi potrebami kakor vi predstavljajte si da bi bili nekje zaprti,odrezani od vsega kaj bi iz vas nastalo,postali bi kot rastlina, ki pač živi da preživi. Zamislite si mojo reakcijo, glavo sem dvignila k višku se obrnila na petah in si glasno govorila kaj si tale predstavlja gdo je,jaz jo vprašam za nasvet zamislite ona pa tako freh.Ogorčena sem odšla še do pediatra,saj ta pa mora vedeti kaj je prav in kaj ni.In tako sem tudi pri zdravniku povedala kaj želim vendar sem se še pozanimala o prehrani , ki naj bi bila čim bolj bio, seveda zraven materinega mleka ,ki pa ga ni bilo toliko da bi zadostovalo za potrebe moje dojenčice,kakšno hrano ji naj zadostim ,da nebo vsebovala vseh teh EEEEEEEjev in kajše vse kar nepoznam. Odgovor je bil približno enak kot v lekarni dodl še je ,če nimam drugega dela,kot da samo opazujem svojega malčka,naj se zamotim še ščim drugim,da nebom zbolela sama od vseh teh vprašanj,skratka dal mi je vedet naj se ne obremenjujem,ker malo vsega toliko ne škoduje ,da bi umirali,da pri samih bolezni je še veliko drugih faktorjev ,naj svojega otročička sprejmem kot vse kar spada k življenju ,da sedaj potrebuje veliko pozornosti in ljubezni ter mamo in očeta ,ki ga bosta spodbujala veliko naučila in ga usmerjala po naj boljši poti.Tako sem tudi storila nisem se več obremenjevala kaj bomoj otrok jedel čeprav še danes pazim da je vse bolj naravno pa vendar so tudi stvari ki jih imamo radi z nekaj EEEEEEji, ravno tako ne pijemo vode samo iz pipe skratka privoščimo si tu pa tam takšne nezdrave,kot je tudi sladoled .
Bogomira
Bogomira