Pozdravljeni!
Pri moji prijateljici so odkrili, da je prebolela Hepatitis B in ima zaradi tega povišane jetrne teste. A kdo ve, kakšna je dieta pri tem obolenju. Vem toliko, da ne smeš jesti mastno, meso, le kuhano po večini svetlo,...
5ra
5ra
Pozdravljeni!
Pri moji prijateljici so odkrili, da je prebolela Hepatitis B in ima zaradi tega povišane jetrne teste. A kdo ve, kakšna je dieta pri tem obolenju. Vem toliko, da ne smeš jesti mastno, meso, le kuhano po večini svetlo,...
5ra
5ra
Pozdravljene
iz Lenarta
Zanima me, če bi katera iz Lenarta ali okolice bila priptavljena vsak dan skuhati kosilo za eno osebo in ga dostaviti v Lenart. Ta oseba mora imeti strogo jetrno dieto Kuhanje teh jedi ni noben bau.bau, saj sem tako kuhala več kot eno leto, pa je bilo vse O.K. Navodila za kuho niso problem. Plačilo ni problem. Res pa je potrebna natančnost, zanesljivost in doslednost - kuhati je potrebno zaradi veselja, ne pa zaradi denarja.
Javite se mi prosim na ZS.
P.S.
Pozabila sem napisati, da bi potrebovali kosilo samo med tednom, v soboto in nedeljo pa ne.
Sporočilo je spremenil(a) dočka dne 8. avg 2018 21:20
Sporočilo je spremenil(a) dočka dne 9. avg 2018 08:01
Jaz ne bi svetovala kakih težkih diet ali razstrupljanj, dokler niso jetra nazaj v kondiciji in dovolj močna. Recimo kakšne ajurvedske zadeve so sicer dobre za jetra, ker jih razmastijo, so pa tudi takrat tiste dni kar velika obremenitev kljub kasnejšim pozitivnim učinkom. Po mojem glavno čim manj mastne hrane pa seveda brez kakega alkohola, cigaret in podobnega nekaj časa.
Draga PikaMelonika hvala za vaše razmišljanje. Mislim pa da nisva na isti valovni dolžini. Glede diete mi je vse jasno saj sem mu več kot leto dni kuhala dietno hrano na podlagi predpisane diete UKC Ljubljana, ki mu popolnoma odgovarja. Sedaj se dobro počuti in upam, da bo tako tudi ostalo. Da o ostalih omejitvah ne govorimo, sicer pa mu tudi ne dišijo.
Ne sprašujem po zdravljenju jeter, ker ciroza jeter ni ozdravljiva. Star pa je 93 let. Z mojim pisanjem želim izvedeti, če mu je katera Lenarčanka pripravljena kuhati in dostavljati dietna kosila.
Glede hrane in ostalih omejitev pa si lahko vsak poišče dieto pri cirozi jeter, ki jo predpisuje UKC Ljubljana. Iz izkušenj vem, da je ta dieta popolnoma prava za dobro počutje jetrnih bolnikov, saj mu po njej ni bilo nikoli slabo oz. bi bruhal.
Sporočilo je spremenil(a) dočka dne 10. avg 2018 01:09
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Angleški kolač

Kitajski kruh