Kam na dopust?

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

22. jul 2013 11:41

Na, sedaj pa ste odprle še eno temo, smrčanje...ker moram jaz priznati, da niso problem samo drugi.

Razen naših najstnikov seveda. Baje je z moje strani slišati kot palični mikser.

Toliko pa smo že bili skupaj recimo na križarjenju, da je bilo ponoči cukanje za nogo pa cmokanje itd. na račun ta starih. Zjutraj pa seveda očitki in obljube, da greva naslednič sama in bova v miru smrčala kolikor naju bo volja.

Vendelina, skoraj z vsem se strinjam, no ja malo sem se zamislila o tistem sprehodu ta mladih...

Mamamia moj sedež med vožnjo bo zadaj, čez usta pa selotejp. Spredaj naj bodo tisti, ki so si to izmislili!!!!

kara

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

22. jul 2013 11:51

Smrčanje je krivo, da imamo tudi pri nas ločene spalnice, samo še vedno nihče ne prizna, kdo ponoči drva žaga

babka1951

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

22. jul 2013 19:43

Posiljam vam lepe pozdrave iz Turcije! Vse je super mogoce po povratku napisem blog (predvsem bodo fotke).

 

JJ

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

26. jul 2013 17:45

No, prvi del letošnjega dopusta se je uspešno zaključil, Djerba  je raziskana, vse je bilo prekrasno.

Bom pa dodala še svoje mnenje o allinclusive:

6 let zapored januarja rezervirava hotel 5* nekje v Grčiji, Turčiji in kaj je še tega, seveda sama, moji otroci iatak gredo po svoje, midva pa totalno odklopiva, tisti teden pač ne gledam v lonce, vzvišena sem nad čistilkami (samo v mislih), čas se vrti tako kot jaz hočem. Midva se še zmeraj imava kaj za pogovarjati, prav tako pa poskušava raziskovati deželo z agencijo ali pa po svoje, s taksiji, lokalnimi avtobusi ipd. Allincl. zame ne pomeni, da 7 dni ležim ob bazenu in se 3x na dan odvlečem v jedilnico "nažret". Hotel je pač baza, iz katere greš ali pa ne greš, ni važno, odločava midva. Razlika v ceni je pa minimalna, Januarja allincl. je 50-70€ dražji kot PP ali NZ, plačaš na obroke...najin aranžma je januarja stal 495€, 14 dni pred odhodom pa 679€!

Nihče več me pa ne dobi v kampe ali apartmaje, ker od teh dopustov v preteklosti nikoli nisem imela kaj prida, samo delo in skrb, kaj bo kdo jedel in pil in kje je kaj...Pač tako je bilo, zdaj tega več ne morem spremeniti. 

Seveda pa je potem tu še sindikalni turizem, to pa so podaljšani vikendi na morju, toplicah ali hribih, kjer se vzamejo zraven zmrznjene stvari in hrenovke in jajčka, pa kolesa, planinska oprema itd. Prav tako super!

Ampak 1 teden na leto je pa ALLINCLUSIVE!!

Čez 3 tedne na praznik imam god, zato si bom podarila dooolg praznični vikend v sindikalnih toplicah.

 

marjja

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

27. jul 2013 9:25

Slaba baza, kjer kao sama odločaš o svoji svobodi na dopustu, kjer si ponavadi vezan na uro in kraj glede prehranjevanja. Prav tako ne vidim v čem bi bil apartma v tem primeru slabši in tudi ne, kakšne skrbi in delo bi lahko povzročal. Sploh pa se mi zdi sporna debata tu na kulinaričnem forumu o tem, da je kuhanje za svoje drage in bližnje napor. Kaj je lepšega kot kupiti svežo ribo in paradajz in zapraviti čas ob peki in zabavi s svojimi prijatelji ali družino v naravi in vonju borovcev?

Tisto o snažilkah... no comment.

Kakorkoli, mene v hotel ne spraviš, bil sem mislim da dve nočitvi in jih imam vrh glave. Da zraven piše all inclusive se ga ognem v velikem krogu. Štiri betonske stene imam doma.

 

Sem imel pa letos prvo slabo kulinarično izkušnjo na Hrvaškem od leta 96, pa hodim tja po nekajkrat na sezono. Da popravim to, mi kdo svetuje spodobno gostilno v Poreču? Pa, da nimajo zraven še slaščičarne in kebaba.

 

Commis débarrasseur

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

27. jul 2013 10:41

zzak1977 je napisal/a:

 

Tisto o snažilkah... no comment.

 

 



Commis débarrasseur

 

Eh zzak, a se še nisi navadil. Kot so enkrat lepo rekli : i sirotinja mora nekoga da guli

 

nola

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

27. jul 2013 14:25

Po moje bi morali biti odprti dve temi v povezavi z dopustovanjem na morju, kateremkoli že. Nekateri dajejo največji poudarek temu, kaj, kje...bodo jedli po svojem okusu, če je zadosti štantov postavljenih, če so kepce sladoleda zadosti velike... meni pa je s tem v zvezi najbolj važno to, da je morje čisto in lahko komot štrbunknem notri tudi, če nimam čolna, da se na plažo ni treba vozit z avtom in da imam svojih vsaj 5 metrov, kjer v miru po plavanju berem cajteng ali knjigo po mojem okusu in mi noben ne skače po brisači in se ne dere un s krofi tam in ne pečejo palačink in čevapov na obali...da lahko vonjam in poslušam morje in škržate in s takšno muziko zadremljem v globoki senci. V času, ko grem lahko jaz na morski dopust, mi na pamet ne pade se kamorkoli vozit na kakšne oglede in kaj vem še pri 30 in (večinoma) več stopinjah. Skratka, jaz grem na morje zaradi MORJA in v hotelsko sobo hodim samo spat, v hotelsko menzo pa hodim jest in v bistvu mi je vseeno, kaj ponujajo, nekaj se že najde, da je tudi meni dobro, do zdaj še ni bilo potrebe kaj ekstra nakupovat. In takšna varianta je v času mojega dopusta najcenejša glede na moje prioritete. 

Ko pa gremo malo naokoli na pomlad, si kaj ogledamo, če gremo na morje, to  ponavadi še ni za kopat, najamemo kakšen apartma in takrat nas tudi bolj zanima, kje lahko po našem okusu kaj fajnega pojemo.

 

Ognjič

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

27. jul 2013 15:07

marjja je napisal/a:

 

Bom pa dodala še svoje mnenje o allinclusive:

 

 vzvišena sem nad čistilkami (samo v mislih), odhodom pa 679€!

 

 

 

 



marjja

 

Bi se obreknila še na kaj drugega napisanega, pa se mi ne ljubi. Toliko: Če samo pomisliš, da si vzvišena nad čistilkami (verjetno si tudi nad ostalim osebjem), potem si vzvišena! In pika! Ljudje v resnici niso tisto, kar izrečejo, ampak tisto, kar mislijo!

 

Ostalim: Tukajle je en kup ljudi, ki se obregnejo in moralizirajo nad tistimi, ki dajo (damo) kdaj (ali pogosto) čisto konkreten odgovor (Na primer: probaj in si ustvari mnenje) ali pa postavijo ogledalo. 

Ob temle Marjjinem komentarju ste vsi vi tiho. Ker tole, kar je napisala Marjja, ni samo, da ni omembe vredno, je vredno obsojanja. Chamber maids v hotelih, kjer je all inclusive 500 evrov za teden v hotelu s petimi zvezdicami (karkoli že to pomeni), pač niso skoraj nič plačane. In namesto, da te preletavajo misli, ha, jaz sem pač nekaj več, ker tukajle gostujem, se jim lepo pusti napitnina v obliki kakega petdesetaka. Je Nola kar prav napisala: i sirotinja mora nekoga da guli. 

 

Vanja

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

27. jul 2013 15:50

Vanja, problem so uporabniki, ki si drznejo zapraviti 30€ za nož. Kaj pa pišeš spet neumnosti.

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti