Za jajčni liker je dober recept v bazi, mislim, da je avtor Riko.
Loni Makaroni 

Rogljič Croque Madame
| Reca je napisal/a: |
| Maslena gnezda 40 dag moke 1 JŽ sladkorja 3 rumenjaki 2 dcl mlačnega mleka sol Iz navedenih sestavin zamesi kvašeno testo in pusti da vzkaja. Pregneti , na tanko razvaljaj in namaži z 15 dag masla in 10 dag sladkorja (maslo in sladkor zmešaš). Zviješ kot potico in narežeš na 4 cm široke štručke. Polagaj jih v namaščen pekač tako, da bodo obrnjene navzgor in speci. kake 10 minut pred koncem pečenja pa jih poliješ z 2 dcl vrelega mleka v katerega si dala vanilin sladkor. Pustiš da se malo zapeče. Jaz jih pečem v lončeni posodi in včasih po razmazanem testu potresem rozine ali čokolado ali pehtran, kar imam. Lahko pa pustiš tudi tako. Meni je to zelo okusno in hitro narejeno pecivo. Najbolje je še malo toplo. lp Vesna Vesna Milek Recko |
Zdravo.. jaz bi pa vprašala samo koliko šasa mora testo vzhajati..
hvala že v naprej... ;)) ![]()
| Łollypop je napisal/a: | ||
Zdravo.. jaz bi pa vprašala samo koliko šasa mora testo vzhajati.. hvala že v naprej... ;)) časa*
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rogljič Croque Madame

Slana pita (Salty pie)