Brownie z marelicami
Tukaj sem iz "naftalina" potegnila zanimiv forum o peki piškotov, marsikaj zanimivega se tu najde. Posebno zanimiv pa je postopek priprave cimetovih zvezdic, katerega je napisala mamamia in je na četrti strani tega foruma.![]()
![]()
![]()
Izkušnje so me naučile, da je čas peke, pa tudi temperatura, bolj orientacijskega značaja. Ker vsaka pečica ima neke svoje štose. Takod a jaz vse piškote po petih munutah peke preverjam tako, da s prstom poskusim, kakšno je testo. Sem se naučila, da točno vem, kdaj piškote vzeti iz pečice, da niso preveč trdi ali premehki, je veliko bolj zanesljivo kot se držati zapisanega časa. Pri temperaturi je tudi odstopanje tam nekje do pet ali celo deset stopinj, tako da sem sama po nekaj neuspelih poskusih (pretrdi keksi, ali tako mehki, da so se dribili do onemoglosti) ugotovila, kdaj je najbolj primeren čas za konec peke. No, sem pa že črnčke vlekla iz pečice, ko smo se med peko zaklepetali, samo to je že druga zgodba.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Brownie z marelicami

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom