Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Živjo! Z jutrišnjim dnem se vam pridružujem. Jutri je moj začetek. Cilj imam zastavljen, volje upam pa da tudi zadosti. Če bom zdržala prvi dan brez grehov, potem bom tudi naslednje. Vse stavim na en dan- na jutri. Rabim pa pomoč- vašo pomoč. In sicer imam vprašanje; ali lahko namesto da za večerjo ponovim kosilo(le v manjši porciji) pojem samo kakšno sadje? In ali mora biti isto kot za zajtrk? ali je lahko samo sveže iztisnjen sok- je sok nadomestilo obroka? Vem, veliko stvari je že bilo napisanih, ampak prebrati 824 strani, ni ravno "mačji kašelj". ČESTITKE VSEM, KI STE SE PODALE NA TO POT, IN JO USPEŠNO PREMAGUJETE. ČESTITKE ZA POGUM, VZTRAJNOST IN DA VERJAMETE VASE. LE TAKO NAPREJ!! barbay
Pozdravljene, Sissyp, jaz mislim, da si jedla zmerno in da to ni napaka... Je pa res, da so orehi sami po sebi zelo sitostni. Ali pa da si se počutla sito zarad vode v sadju... Jaz osebno na sadni dan ne jem zmeraj sadja, včasih mi bolj paše zelenjava. Drugače pa jem 5 obrokov s presledki 2 ali 3 ure... Na obrok npr. 1 ali 2 sadeža, za glavni obrok pa uporabim kake 4 sadeže, odvisno od tega, kolk lačno se počutim. Barbay, vso srečo pri začetku, veliko vztrajnosti in volje! Glede večerje: tudi jaz včasih pojem raje kakšen sadež namesto tiste tretjine kosila, ker mi preprosto ne paše več isto stvar jesti še zvečer. V knjigi piše, da je dobro, da vseeno povečerjaš... samo mislim, da ni narobe če tretjino kosila nadomestiš s sadežem, ampak upam, da te bo to nasitlo.. Sadje je lahko poljubno, ne rabi biti isto kot za zajtrk. Sok je nadomestilo obroka. Če še maš kako vprašanje, kar :) Lp Artemis
pozdravljene, hvala za odgovor artemis, včeraj sem se hvalila, da ni lakote, danes pa me čist skup vleče od lakote. Sem že eno banano pojedla in to bo zajtrk. Barbay, kar se tiče večerje bi rekla, da je treba le neki konkretnega pojest, ker drugač lahko nastane praznina. Ker ena jabolka al pa pol kosila je le razlika. Vsaj na začetku je tako, kako bo v nadaljevanju niti sama ne vem, ker sem šele začela. Verjetno se bo tudi telo sčasoma navadilo in ne bo več takšnih občasnih kriz. Res pa tudi sama ne vem, zakaj je vedno pol kosila, samo to je verjetno tako, kot tisto, ko ne smeš mešat različnih beljakovin- sir, mleko, meso........ to verjetno pomeni, da če za kosilo ješ puranja prsa, za večerjo potem naj ne bi zajca. ..............??????? o tem tudi jaz nisem čist sigurna, glede sadja bi pa rekla, da ga ni dobr mešat med obrok, po principu ločevanja, čeprav v knigi piše, da če ste še lačni pojejte kakšno sadje. Če ima katera kakšno drugo razlago ali izkušnje o tem, naj prosim komentira! pa veliko uspeha vsem in gremo dalje. sissyp sissyp
še to dodajam, v knjigi Rine piše, da se za kosilo poje porcija en globok krožnik- poln ( tuki solata verjetn ni všteta, pa meso tud ne- bolj kakšne juhe, testenine itd....) za večerjo pa pol manj, brez kruha in brez juhe. Prosim naj še katera z izkušnjami napiše kako je s temi juhami, ali izpuščanje juh lahko vpliva na zmanjševanje teže? Kako pa je s kruhom, tle drži pregovor manj je več????? ... hvala in lp še enkrat. sissyp
Pozdravček še od mene Ker sem tud jaz začetnica((danes 5. dan)),se pridružujem vprašanjem , ki jih zastavlja Sissyp. Včeraj sem imela sadni dan,pa sem si skuhala kar zelenjavno juhco. In kot je napisala Artemis,ni to nč hudga(((sem se že ustrašla,da sem hudo narobe nardila))).,,,,malicala sem pa suhe marelice((((5. kom))). Večerjala pa eno jabolko in to je to. Ja , še nekaj;a se lahko npr;; na sadni dan je tud vloženo sadje, nekje v knjigi sem namreč zasledila ,da se lahko? Danes mam spet na jedilniku PROTEINE in si bom naredila MESNO SOLATO((njami)), in namesto paradižnika, bom rajši not dala mal radiča No tako , grem hitro kaj počet,da bo kaj od mene, ve pa veselo kuhajte in se še kaj beremo tekom dneva....... čauči Lucky LUCKY DAY
Jaz sem brala literaturo o dieti na internetu - še preden je izšla knjiga. Tudi tam piše, da se poje en globok krožnik, vendar naj se ne bi jedlo jedi na žlico. Čista juha se spije po kosilu. In ne, v ta globok krožnik se ne šteje solata. Le-te namreč lahko pojemo kolikor hočemo. Tudi meso je všteto v ta "globok" krožnik. To je samo za to, da imamo malo prostorske predstave, koliko smemo pojesti. Juha po kosilu pa očitno res pomaga... in izpuščanje juhe ne bo pomagalo k zmanjševanju teže, kvečjemu obratno. Ko sem prejšnjič delala to dieto, so mi kile zelo lepo kopnele - 8 kg v enem mesecu. Tokrat sem bolj lena in si ne delam juhe, pa je mogoče tudi zato šlo dol le 4 kg. Kdo bi vedel. Povem pa naj to, da sem skoraj na istih kilah, kot sem bila v prvo, ko sem začela z dieto. Takrat sem si obroke pripravljala in jih jedla skoraj ritualno, imela sem čas, da sem se popolnoma posvetila dieti. Kruha se - po navodilih z interneta - sme pojesti pol kosa pri kosilu. Kruh ni obvezen (!!!) medtem ko juha je obvezna) Naj še enkrat opozorim: odrekanje sladicam na OH dan ne bo pomagalo pri zmanjševanju teže. Sladico moramo jesti zato, da gredo kilogrami lepše dol. Razlaga na kratko: telo zelo kmalu ugotovi, da smo na dieti (oz. da nam primanjkuje hrane) in zato kmalu začne varčevati pri porabi energije, varčuje pri porabljanju lastnih maščobnih rezerv. To se naj bi zgodilo že peti dan po zmanjšanem vnosu hrane. VENDAR: pri tej dieti vsak četrti dan pojemo "kalorijsko bombo", da telo s tem pomirmo, da je vse vredu in da ni potrebno "paničarjenje" Jaz imam danes OH dan. Komaj čakam, da bom pojedla kakšno sadje, saj sem zelo lačna. Lep dan želim danes bo sonček in toplo!!! Sy
Vidim, da se je ta stran popolnoma spremenila, pa vseeno je to to: http://www.mojplanet.si/forum/
Barbay.....no, torej sva začeli isti dan............ju hu hu.....Verjamem da nama uspe.....sem kr pridna danes ...spila sem že (ura je komaj 13) 2 litra vode in pojedla eno banano. Za kosilo pa imam pečenko in solato.... To dieto začenjam drugič....in vem, da ni panike.....s pomočjo bomo zmogle. Debatirate ali jesti juho ali ne.....jaz je nisem nikoli pila in nikoli nisem imela polovične večerje...prvič sem bila res trmasta in povem vam, da se obrestuje....(SHUJŠALA SEM TAKRAT 20 KG). Takega režima pri hrani se bom držala tud v tej rundi....imam malico in kosilo in nič več, kruha ne jem nikoli....svsak dan vam bom sporočila kako mi gre....vi pa me spodbujajteeeeeeee dijo NAJA74
pozdravljene, no kar lepo smo odprle temo, tako da bo zelo zanimivo, kar veliko nas je.......... NAJA74 kako je s tem, da nisi nikoli pila juhe in jedla polovične večerje ........ rezultati so bili pa ogromni a ne? upam da tudi meni uspe, o 20 kg si kar ne upam sanjati, če bo le 10 bom zadovoljna, naj katera pove, ali izginejo tudi " šlaufki " oz "špeh" po domače povedano. no jaz sem tudi imela kosilo in sicer malo kuhane kure in ena veeelika skleda regrata s kuhano kolerabo in malo česna. Pa nisem nič preveč sita, ravno prav je, nič me ne tišči kljub gori solate. To je res fenomenalen učinek. Ker glede na to, da je to moj 5. dan in se jaz počutim veliko veliko boljše kot prej, je to čudež. Pa tud energije mam ogromno, čeprav sem se bala, da bom sitna. Mogoče še bom........... LUCKY DAY, maš domači kompot je tako sladki, da ti vse skup potegne od sladkobe, in tak najbrž ni primeren in sadja v njem ni dobr preveč pojest, kakšen z manj sladkorja pa v knjigi piše da se lahko tudi kompot in sadje na sadni dan. no se slišmo kaj zvečer. lp. sissyp Sporočilo je spremenil(a) sissyp dne 25. feb 2008 14:13:05
Pozdravljene, Jaz imam tako kot sy OH dan =) Samo pri vodi sem bla dans malo manj pridna, skoraj nič je nisem pila... no pa saj še ni konec dneva, bom se zdaj potrudla... Tudi jaz v prvem krogu (zdaj v drugem sploh ne) nisem pila redno čiste juhe po obroku, kruhu pa sem se v celoti odpovedala. Shujšala sem 13 kilogramov, s tem da sem tretji mesec hudo grešila, ker sem pač dosegla željeno težo in mi ni blo več pomembno, da bi šli kg v minus. Zdaj sem se pa odločla zgubit še nekaj več kg, čeprav sem željeno težo od prvega kroga nekako obdržala. Ta dieta je res zakon. sissyp, če bomo pridne, bo nam uspelo:) Ja, šlaufki pa to ful izgine, se mi zdi da se tud v stegnih pozna... mislim, da se že po kakih 4,5 kg pozna vlka sprememba. Lep popoldan! Lp Artemis

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti