Jaz sem brala literaturo o dieti na internetu - še preden je izšla knjiga. Tudi tam piše, da se poje en globok krožnik, vendar naj se ne bi jedlo jedi na žlico. Čista juha se spije po kosilu. In ne, v ta globok krožnik se ne šteje solata. Le-te namreč lahko pojemo kolikor hočemo.
Tudi meso je všteto v ta "globok" krožnik. To je samo za to, da imamo malo prostorske predstave, koliko smemo pojesti.
Juha po kosilu pa očitno res pomaga... in izpuščanje juhe ne bo pomagalo k zmanjševanju teže, kvečjemu obratno. Ko sem prejšnjič delala to dieto, so mi kile zelo lepo kopnele - 8 kg v enem mesecu. Tokrat sem bolj lena in si ne delam juhe, pa je mogoče tudi zato šlo dol le 4 kg. Kdo bi vedel. Povem pa naj to, da sem skoraj na istih kilah, kot sem bila v prvo, ko sem začela z dieto. Takrat sem si obroke pripravljala in jih jedla skoraj ritualno, imela sem čas, da sem se popolnoma posvetila dieti.
Kruha se - po navodilih z interneta - sme pojesti pol kosa pri kosilu. Kruh ni obvezen (!!!) medtem ko juha je obvezna)
Naj še enkrat opozorim: odrekanje sladicam na OH dan ne bo pomagalo pri zmanjševanju teže. Sladico moramo jesti zato, da gredo kilogrami lepše dol. Razlaga na kratko: telo zelo kmalu ugotovi, da smo na dieti (oz. da nam primanjkuje hrane) in zato kmalu začne varčevati pri porabi energije, varčuje pri porabljanju lastnih maščobnih rezerv. To se naj bi zgodilo že peti dan po zmanjšanem vnosu hrane. VENDAR: pri tej dieti vsak četrti dan pojemo "kalorijsko bombo", da telo s tem pomirmo, da je vse vredu in da ni potrebno "paničarjenje"

Jaz imam danes OH dan. Komaj čakam, da bom pojedla kakšno sadje, saj sem zelo lačna.
Lep dan želim
danes bo sonček in toplo!!!
Sy