Ločevanje živil 90. dni - 5. del

No, špinača ne počaka do večera, še enkrat se mi je pa tud ne da delat. Pire krompir je pa skor isto kot krompir v oblicah. Ja, darja- sojini polpeti res niso ne vem kaj. Če se prav spomnim, so večinoma narejeni iz krompirjevih kosmičev in sojinih pa še en kup različnih žitaric. Res se jih ne da najbolj dobro določit, kam bi spadale. Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 17. nov 2007 17:50:33
Joj, joj, Sy, kako me ti strašiš. Jaz pa sem ravno sredi izpitnega obdobja in sem hkrati zadnji letnik faxa. Posledično to pomeni, da bom tudi jaz letos (upam) lahko začela pisati diplomo. In sem tudi podvržena temu, da v stresnih situacijah (pa tudi v nestresnih ) ves čas nekaj "meljem". V ustih, se razume... darja- ti pa pišeš, da si spekla kokosovo pecivo + ovsene kekse s koščki čokolade. Sedaj te bom pa malo "skregala". In sicer, tudi zadnjič si pisala, da si pojedla 10 keksov (če se prav spomnim) in zato bila kar slabe volje, hkrati sem pa videla, da si spraševala za učinke kreme, ki naj bi ti v 40-ih minutah spremenila postavo. Ti, ti, ti,... Jaz pa še vedno čakam, da me kdo "razsvetli" glede mojega jutrišnjega kosila blažkaa
Kaj te pa zanima glede OH kosila?
Jutri je moj OH dan in sem imela namen za kosilo narediti krompirjev burek + kislo zelje za solato. Pa sem se med peko peciva spomnila, da se je krompir na Š, testo pa na OH dan Ali to pomeni to kar jaz mislim, da pomeni Da jutri raje skuham oziroma spečem kaj drugega...šmrc, šmrc,... Zaenkrat by, by blažkaa[/citat] blažkaa
Blažkaa, jaz bi jedla krompirjev burek na Š dan, ker lahko na Š poješ tudi kos kruha- jaz tudi dva, če mi paše. če imaš rada zelenjavo, si pa naredi zelenjavni burek ali pa zelenjavno pizzo, če boš že imela ogreto pečico. sem se pa zdajle najedla fižolove juhe od kosila, naši so pa jedli pecivo, ki sem ga spekla- trojno čokoladno pecivo, ki tudi name čaka za jutri! lp tajka
Aja, zdej se spomnim, da si že prej o tem govorila.... se bojim, da to res pomeni, da ne sodi na noben dan. na žalost. razen, če burek napolniš s kakšno zelenjavo. Ali pa mogoče z gobami (?) Ne vem, ali bi šli šampinjoni not. Mogoče pa bučke? kaj pa vem.
dober večer! Tudi jaz imam jutri OH dan. Zdaj si grem skuhat polento, jutri pa si jo spečem. Kuhano polento vlijem v štirioglati model, nato pa v hldilnik z njo. Jutri jo narežm premažem s kečapom in v pečico, da se malo popeče. Zvečer pa jabolčni štrudl. Lahko noč valči
A to pomeni, da imamo jaz, Sy, valči, tajka in darja- vse jutri OH dan No, meni se to zdi super, ker si lahko sproti izmenjujemo jedilnike in občutke tega dne. Ker sem za jutri domačim obljubila krompirjev burek, jim ga bom tudi spekla. Jaz bom pa pojedla tisto polovico pizze, ki mi je ostala od prejšnjega OH dneva, saj sem naredila pizzo "velikanko", jo razrezala razpolovila, eno polovico spekla, drugo pa zamrznila kar na peki papirju. Zraven pa veliko (kaj veliko, ogromno) skledo zelene solate z radičem. Ravno razmišljam, da sem danes spila samo eno šalico čaja (in to okus gozdnih sadežev) in dva kozarca vode Čisto sem pozabila piti.....Zato pa (skoraj) nisem nič lulala. Ja, ja, sem vedela, da bo ob vikendih težje kot sicer. Zame. Voščim vam lahko in mirno noč z željo, da vas (sneg) preveč ne zamete, ker se grem sedaj stisnat h dragemu, ki me že "čudno" gleda blažkaa
Hmmm.... Valči, a ni polenta koruza? Koruza pa je škrob? Vsaj mi smo koruzo vedno dajali pod škrob. Kaj pa vem. Ali morda koruzni zdrob spada pod OH? A mogoče kdo ve? Zanimivo, da nas je tako veliko na OH jutri. Kaj boste imele za večerjo? Jaz bom najbrž palačinke, ker jih je sinko že danes želel. Nocoj sm spekla velik hlebec kruha po receptu "Kruh brez gnetenja". Celo stanovanje diši po njem... joj joj! Lahko noč vsem Sy
Sy, polenta je OH, koruza v zrnju pa je Š. Jaz bom imela za večerjo pecivo in verjetno malo čokolade, za kosilo pa verjetno integralne testenine z gobovo omako in solato. mi paše, da je OH na nedeljo- kar se tiče sladice, mi pa manj paše kosilo, ker mi ob nedeljah nikoli ne jemo testenin ali pizze, zato si morem za sebe posebej naredit. lahko noč, pa prijetne sanje vsem tajka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti