Ločevanje živil 90. dni - 5. del

ojla! tud jst sm začela s to dieto sicer šele tretji dan pa ok... rabila bi pa en recept in sicer za pečena jabolka, jutri imam namreč sadni dan in v naši trgovini imajo takoooo dobra jabolka, sladka in sočna da sm si zaželela jutri pečena jabolka samo ne vem recepta. vem samo da so uporabljeni orehi-ki jih bom jaz nadomestila z lešniki... v bazi je sicer en recept samo je dodana še marmelada v filo...zdej pa ne vem... lucijana
Recept za pecena jabolka 6 jabolk izdolbite in odstranite pescisca.-razpolovis Nalozite jih v posodo,oblozenim s papirjem za peko 2 pomaranci olupite,odstranite belo kozico,krhlje narezete na majhne kose,sok pa prestrezite. Pomarancnim kosckom dodajte 5 dag naseklljanih pistacij 8lesnikov) in 1 jedilno zlico mandeljnovih palck. Z dobljeno maso nadevajte jabolka in jih razporedite po pekacu. Pecite priblizno 25 min. pri 180 stopinj. Pecena jabolka prelijte z vroco mesanico 1 dl vode in prestrezenega pomarancnega soka,ki ste ji dodali zlicko zacimb za jabolcni zavitek.Pojejte topla. Dober tek in lep pozdrav!!! delux
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1730 kaj pa tel recept če ga malo priredim? dodam kak džem z zelo nizko vsebnostjo sladkorja in cimet oz. začimbe za zavitek, dodala pa nebi masla in sladkorja? bi šlo? lucijana
Ja, Lucijana tudi to bi šlo. Dodaš malo marmelade in malo pomarančnega soka - jaz sem si že velikokrat naredila takšna pečena jabolka na sadni dan. Sploh pozimi zelo paše nekaj toplega. Izogibaj se sladkorju in maslu in uporabi rajši sadni sok. SMILE28
Zivjo! Pečena jabolka so super za sadni dan. Jih spečem kar cel pekač in vsi počasi pozobamo. Pri nas jih pečemo po receptu moje mame.... Na dno pekača dam peki papir in stopim žlico masla (lahko tudi brez....), jabolka pisipam s cimetom in spečem..... cca 40 min na 180 stopinj... ne dodajam nobenega nadeva... ker so sama jabolka sladka čisto dovolj. Zdi se mi, da me na sadni dan - še posebej ko so topla, nasitijo tako, da sploh nisem lačna. Potem pa namesto večerje pojem še kakšni dve hladni pečeni jabolki in zdržim do jutra brez problemov. Lucijana, hvala da si me spomnila na pečena jabolka.... moram narediti cez vikend Pa dober tek! Maša
no meni je to zelo všeč ker je malo nadeva in vse skupaj izgleda tako sladko in dobro v resnici pa nič ne grešiš dobro je pa po moje ful, tako da to bo jutri za kosilo...mmm komi čakam pa fajn je kr itak vsak dan daš vase kj toplega sadje je pa hladno in mi je fajn ker je to topla sadna jed... ja nč hvala zaenkrat vas bom sigurno še rabila ker sem še čisto na začetku diete... lucijana
Lucijana, pozdravljena! Jaz jabolka nadevam z mešanico mletih orehov, rozin in cimeta. Pod vsako jabolko podstavim alu-folijo (naredim košarico) in spečem. Delux, da nam ne boš ratala tako lepa, da boš kar kičasta Riba - ribica, hvala za spodbudne besede, pa še naprej se pridno potikaj naokoli. jankica
Jankica-ne se bat!! Zgornja ustnica je ,kot da sem naspricana z botoksom-in to cisto na sveze-zabuhlo!!! Ostalo gre po planu-speh okrog pasa je tanjsi,obroci zgubljajo svojo moc!!YES!!! mE SPLOH NE ZANIME,KAJ BO POKAZALA VAGA!! Punce hrabro in pogumno!! delux
Hojla! Jaz pa jabolka nadevam z rozinami ali narezanimi suhimi marelicami,lahko tudi z figami ali pa vse skupaj,z orehi,lešniki... V glavnem možnosti je veliko.Marmeladi pa se na sadni dan raje izognem in si jo privoščim na kruhu za oh večerjo. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Dobro jutro! Kako je bilo z jabolki? So uspele? Mene pa drugi teden diete res daje lakota. Danes sem se že zbudila lačna Sicer se pridno držim ob banani, ampak moram kar skoz nekaj delat.... da ne pograbim kaj pregrešnega. Zato bom danes naredila beljakovinski dan, drugače bom preveč grešila. Kako pa gre vam? Lep dan, Maša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti