Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Haj! Končno mi je uspelo spraviti pod streho čisto pravi sadni dan! Sem kar ponosna sama nase. Jutri imam vodo. Držite pesti da mi uspe. Je še katera jutri na vodi? Lahko noč in uspešen začetek tedna! any
NEJAS, mislim da je že skrajni čas, da se nehaš smiliti sama sebi. Ali ti je res tako hudo? Ali si mogoče samo jezna, ker se vaga ne premakne (dovolj)? In takrat si v paniki bašeš hrano v usta??? TAKO NE GRE, MISLI POZITIVNO, ZA TVOJE DOBRO GRE!!! Če si lačna, si privošči dopoldne sadje 2x, 3x ali pa tudi 4x, popoldne pa itak tako hitro mine, da komaj ujamemo isti 3- ali 4- urni razmak med kosilom in večerjo. Boš videla, da se ti bo želodček počasi skrčil in potem boš zdržala tudi z manjšimi količinami sadja in ostale hrane. Vidim, da ne piješ kave (ta je meni 3x na dan mašilo in poživilo). Mogoče bi začela z uživanjem zelenega čaja? No, kar nekaj sem ti jih napela, upam, da ne boš zamerila, verjemi, da je dobronamerno. _pikica_, bravo, našla si svoj način prehranjevanja - po načelih ločevanja. Važno je, da ujamemo pravi ritem, pa naj bo to po 3md, Montiju, ali pa kašnem drugem načinu - povsod je poudarjeno LOČEVANJE HRANE. Korenzu, jaz močno držim pesti (trenutno samo levo, z desno pa pišem, ha, ha). Me pa bolj podrobno zanima, kako poteka tvoje čiščenje s suhimi slivami in ananasovim sokom. Prosim, če lahko napišeš. jankica
Dobro jutro! Polni energije začenjamo nov teden! Jankica, čestitam! Pa se le premika navzdol, kajne? Korenzu - za včeraj, danes pa uspešno z veliiiiko! Vsekakor poročaj! NEJAS, se pridružujem temu, kar je napisala Jankica! Nikar tako črnogledo!! Preberi si še enkrat vse o 3MD dieti, preštudiraj zadevo, potem si pa naredi nek SVOJ plan, po katerem se boš prehranjevala. Ko nas prebiraš lahko opaziš, da imamo vse enako osnovo - izvedba je pa pri vsaki malce drugačna. Loti se zadeve z veliko dobre volje, poskusi dodati malce telovadbe - počasi, počasi, pa bo šlo! Saj tudi Rima niso zgradili v enem dnevu - pa poglej, kako lepo in trdno mesto je danes!!:)Hujšanje je dolgotrajen proces - pravilno kombiniranje hrane ti počasi "pride v kri"! Zato - pogumno naprej, podpiramo te!!! Delux, kaj bo danes za kosilo? Včerajšnji sadni dan je bil pri meni v znamenju jabolk in ananasa, danes bom pa kuhano govedino, brstični ohrovt, korenček in solato. Še razlog za veselje - v soboto sem kupila za številko manjše obleke kot pred dobrim mesecem dni - nagrada - sladoled (na srečo je bil OH dan...)!! Punce, veliko dobre volje in uspeha, Korenzu dobre vode, vsem pa lep pozdrav! darkad
Ups, NEJAS, sem še enkrat prebrala tvoje pisanje in ugotovila, da tudi ti piješ kavo zjutraj. Se oproščam, ker sem spregledala. A za večerjo pa vedno le solato in sadje? Pri tej dieti je za večerjo pol kosila (brez kruha in juhe). Da ne bomo na koncu ugotovile, da premalo ješ in je telo preklopilo na "šparanje"??? jankica
Dobro jutro,ceprav ze malo pozno Preden odpravim hci v solo na hitro poletim po hisi,skuham obvezno kavico,nastavim vodo in sadje na mizo in cakam na vrstni red za kopalnico!! ZDAJ pa pet minut za forum in terapijo!!! Kaj bomo danes jedli?? Darkad--se ne vem.Zelo veliko zeljo imam po jajcih in ne vem,ce ne bo danes tisti prihranjeni dan za sataras-Z JAJCI!!! Na vrtu imam motovilec neverjetne velikosti,res ogromen je in super okusa in mislim,da se ena skleda solate pa bo vredu za cel popoldan v soli!!! Rada bi naredila malompavze z kruhom.Ko berem,da ga ti ne jes ze celih 14 dni me kar stisne.Jaz imam zelo rada ta kos kruha,ampak bom probala. Ko pridem v trgovino ga moram kupiti vsaj za moja dva kandidata-en mali kos. Bodite fajn,naredite si soncen dan,ceprav je zuna sivo!!! delux
Živjo! Vidim da vam kar dobro gre. Tudi jaz sem prebrodila prvi teden diete, tako da imam danes 8 dan. Ker je ponedeljek je sledilo tehtanje, kjer pa nisem bila tako vesela. Komaj 0,4kg manj. Kako dolgo ste že ostale na dieti? LP.
jankica je bilo to namenjeno meni:)ja vem kakšna je ta dieta.Hodim v šolo in zjutraj rabim zjutraj energijo. Tako, da zjutraj pojem veeliiiko kruha (brez sirčka, jogurtov), pa še za malco kak sendvič, pa kosilo, nato pa čez 3 ure kaka 2 jogurta ali ajdovo kašo ali sojine kosmiče s sojinim mlekom.... pa oreščke za lažje učenje (namesto čokolade). Meni tako ustreza hehe:) že od začetka sem tako jedla ne pa da zjutraj skuto na kruhu.... no samo lahko se pregrešim... ampak mam veliko več energije in koncentracije če ločujem. Ne jem premalo hehe. tudi žgance jem ob nedeljah:) pa gibanje:) premišljevala sem o jogi... jo je katera že prakticirala:) lp
evo jaz spet rabim en nasvet, jutri mam sadni dan in bi jasno za kosilo nekaj toplega, pa ne vem kaj, na voljo pa imam grozdje, pomaranče, banane in zamrznjene gozdne sadeže...ena od variant je da iz vsega skupaj skuham en kompot, tak malo bolj gost..zanima me pa kako je z pečenim sadjem, še nisem nikoli delala, slišala sem da se nameče sadje skupaj in se potem peče v foliji samo bolj točno pa ne vem, kaj pa pečene banane, kako se pa to naredi? ta dieta je super, sama tako pojem veliko veliko več sadja in zelenjave kot pa bi je sicer, čeprav jo imam zelo rada sem ponavadi šla kar mimo... lucijana
Hehe, _pikica_, hehe, kako prikupno pisanje in luštan nick. Se opazi, da si mlajše generacije. Tudi sama imam doma srednješolko, ki pravi, da bi morala shujšati, ampak kruhu za zajtrk se pa ne odpove. Je kar prav, energijo v šoli še kako potrebuje. Le pri bananah in Nutelli jo pa zanese, hehe... Čokolado je že pred časom odpisala, ji bom posredovala tvoj predlog za lažje učenje: oreščke. Moj prejšnji post je bil sicer namenjen članici "nejas", toda jaz vse tako jemljem, KAR JE DOBRO ZA DRUGE, TUDI NE MORE BITI SLABO ZAME. Kar nekaj jih je, ki jogo prakticirajo (Lanes, Smile28 in še katera), je pa dobrodošlo vsakršno gibanje. Lucijana, tukaj je en predlog za pečene banane, recept seveda lahko prilagodiš. http://3mdobroki.moj-album.com/album/2548788/?ob=2 Kaj pa zelenjavna juha? Včasih kupim kar Etino Dietno juho. jankica
jankica hvala! izgleda super in mislim da bom kar uporabila, edino malo bom priredila in bom čez namesto jagod dala malo gozdnih sadežev ki jih prej še malo podušila v ponvi...mmm hvala! lucijana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti