Torej,
komaj sem se prebila skozi vse pisanje. Ko bi vedele, kako me moji dve novi "luknji" bolita, ker sem se preveč hihitala. Ampak bom dala v sebe en naglesin forte, pa bo. Dušanka, sem brala debato o tabletah proti bolečinam : jemala sem že vse živo v mojih cajtih bolečin v hrbtenici. Po ketonalu sem letala na stranišče, da je bilo groza, najbolj mi pa res pomaga naglesin forte ( konjska doza), ki mi ga predpiše
zdravnica.
Tejčica, hvala bogu, da je mami že izpod noža. Povedala pa vam ni, ker vam je hotela dobro. Sedaj že celi in če se je postavila na noge, je na dobri poti. Sicer pa sama tako dobro ve, kako gre vse skupaj, če je že 4. operacija za njo. Za popenit. Mene je groza druge, s katero so mi grozili. Krasno, da prideta z Madad na štajerski konec. Bomo dobro poskrbeli za vaju, obljubim.
Rožica, ta dieta je res "draga", ko je treba vso garderobo zamenjati. Ampak to je tak lep strošek, kaj ? Saj drugače moški vedno komplicirajo, ko si kaj novega nabavimo ( no, pri meni tega ni več), zdaj pa je vsaka nova cunjica več kot opravičljiva. Je pa res, da jim je mogoče dobro narediti eno tako praktično predstavitev, kot si jo izvedla ti in kjer stvari postanejo takoj jasne.
Ja, prebranac res delam že ves čas sama in sicer takole: prejšnji dan namočim suh fižol (ne belega!) in ga naslednji dan skuham ( v vodo dam malo zmlete kumine, da me potem tako ne napenja ).Na olju prepražim veliko čebule. V ognjevarno posodo ( jaz ji pravim jena posoda) zlagam po plasteh: najprej plast fižola, potem plast prepražene čebule, ki jo malo posolim, potresem s sladko rdečo papriko, pa 2 lovorjeva lista, pa spet plast fižila in plast čebule s soljo ( pazi, ne preveč), pa rdeča paprika, pa lovorjev list, na vrh pa plast fižola, ki ga samo potresem z rdečo papriko. Čez polijem vodo, v kateri se je kuhal fižol in sicer toliko, da seže do polovice višine pekača. Pečem v pečici dobre pol ure pri 200°C. Nato izklopim pečico in pustim prebranac v njej še vsaj 1 uro ( da se malo napije soka oz. tekočine. Ker je ta količina preveč za enkrat, jo razdelim v posode in dam zmrznit. Ko ga želim jest, ga dam odtaliti en večer prej. Dober tek !
Veronika, to resonanco so mi delali v Valdoltri. Ti je že Robida pisala, kako glasna preiskava je to. Meni so dali slušalke na ušesa. Nič ne boli, le na različnih delih telesa sem čutila tolplo, včasih že vroče, pa dokler me niso do konca potisnili v to cev, sem tudi jaz imela zaprte oči, ker je strop cevi le kakih 10 cm od obraza. Pa štela sem notri, da mi je čas minil. Pri meni je trajalo 20 minut.
Saj če imaš tako hude bolečine, je opracija potem neverjetno oaljšanje. Sodim po sebi, ko pravzaprav že skoraj nisem mogla več hoditi, saj sem v bolnici komaj prilezla do stranišča. Potem človek tako ali tako nima več nobene druge izbire.
No, sem prebrala tudi, da se 2.11. spet dobite na starem "placu". Ta dan mi bodo odstranili šive in seveda sem vam bom pridružila. Sedaj vsaj ne bom imela problemov s prepoznavanjem -ha,ha,ha. Malo generelke pred vsesplošno čago pa moramo imeti a ne ?
Migla, imaš prav, da je v tujini lepo, vendar ne za dolgo. Se mi kar smiliš, ko tako pogrešaš otroke. Mojega mulota danes ponoči ni bilo doma, pa sem ga zjutraj komaj dočakala. Držim pesti, da boš čimprej ven iz te krize. Na srečo imaš vsaj moža tam, da ti malo pomaga v teh hudih urah in dneh.
Robi, saj sem ti že zdavnaj rekla, da si že dovolj suh in prav je, da si nehal. Saj tvoja draga te pa res ne more božati z rokavicami, da ne bi dobila žuljev ! Dosti uspeha pri vzdrževanju teže !
Hema, berem, da si tudi ti že marsikaj hudega preživela. Hvala bogu, da je mimo in da šibaš dalje, z veliko volje, ki ti je pomagala vso to kalvarijo preživeti. Ja, imam dve novi "luknji" na sebi veš. Nista veliki, tam okoli 2 cm, ampak prav zoprno bolita. In ker sem imela v mladih letih 2 trombozi, mi morajo pred operacijo dati posebna zdravila za redčenje krvi, po operaciji pa se sedaj spet veselo pikam, kot najhujši narkoman. Tokrat so mi predpisala 14 injekcij po operaciji, vendar so dosti bolj boleče, kot tistem po hrbtenici. In ker imam ves razbilel trebuh, si jih pokam v levo roko, ki je že prav lepo boleča. kaj hočemo.
Dušanka, pa kako te ta trapasta noga ne neha boleti ? Mene res boli, samo tebe neprimerno bolj. Vsaka na forumu bi ti po moje rade volje odvzela malo bolečine, da bi te manj bolelo, ampak ko se žal to ne da. So pa te vsakodnevne bolečine živi obup, ko sploh ne neha in boli kar naprej. Pa ti reva še speti ne moreš. Joj, kako se mi smiliš.
Helena45, ti pa ostajaš naš nočni spidi gonzales. Res si ta prava !!!!! Kilce pa letijo dol s tebe.....
Zdaj se grem pičit, ker sem že skoraj pozabila.
marjanca45