Odličen je tudi na koščke narezan, olupljen krompir, ki ga dodamo n. pr. piščančjim kračam, začinimo kar počez (poper, sol, muškatni orešek, malo sladke paprike, lahko sesekljan peteršilj...). Jaz vse skupaj zmešam v skledi in potem stresem v glinen pekač s pokrovom, pokapljam z oljem in pečem pri kakih 180 stopinjah kako uro in pol. Pol ure pred koncem odkrijem, odstranim dve tretjini tekočine ki se je nabrala na dnu in meso lepo zložim na površini krompirja, da se zapeče. Tak krompir je v bistvu dušen v soku od pečenja in je imenitna priloga - pri nas mu rečemo "krompir na način stare mame" - recept pa je prinesel mož iz mamine kuhinje.
Ko smo ravno pri avtorstvu receptov... Zadnje dni (ko sem špricala obisk na forumu) se je pri večih temah razvila kar huda debata na to temo. Če lahko pristavim še svoj lonček - meni osebno se zdi, da so recepti nekako javno dobro - avtor seveda je pomemben, ampak kdo lahko dokaže, da se je določene kombinacije res prvi spomnil. Se malo bojim da nihče. Zato mislim, da je boljše da recepti krožijo, se razvijajo, dopolnjujejo, vsak doda malo svojega in nastane nekaj novega - vsem v dobro.
Samo v razmislek našim moderatorjem. Ali se morda ne bi dalo z določenim ukazom označiti dela teksta (npr. recept v forumu) in napraviti izpisa samo tega dela? Forume sicer zdaj printam kar od začetka do konca in potem "šniclam" ven recepte, pa ne vem, če se ne bi dalo tudi drugače.
Neumni postavljajo najtežja vprašanja, he he!

PS: Včeraj je bila t.i. prazna luna - en razumen razlog za hudo uro na forumuh.
Lp Tinca