Pozdravljeni vsi nočni ptiči .....
Prvo slavnostno kosilo smo preživeli. Jaz sem uživala v pripravljanju jedi, sestrica mi je pridno pomagala,....a.....
Kot sem na začetku povedala, sem dosti jedi pripravljala med tednom, tudi štruklje. Bili so v skrinji, in sem jih ven dala in v vrelo vodo. Vedno jih kuham tako dolgo, kot ravnokar pripravljene, a danes je šlo vse narobe.... Štruklji naj bi vedno med kuho gledali malo ven iz vode (tudi če nalijem dosti vode plavajo)... tudi danes so. Ko jih ponavadi vzamem ven, so kompaktni, krasni za rezat, kljub temu ne trdi....
danes pa...

....na strani ki je gledala ven so bili popolnoma surovi in ko sem jih razvila iz prtiča so se mi totalno razlezli

... Edino na koncih so bili dovolj kuhani...tisto sem odrezala, ostalo vrgla stran... To so bili ajdovi skutni štrukjli (od Marinke v Receptih - kuhala sem ga 20 minut)
Iz skrinje sem vzela še en skuten štrukelj z drobnjakom in ga kuhala (tokrat navadnega) 35 minut (po Vandelini) ... in ne bost verjeli, tudi ta je šel v franže

Sicer sem na koncu nekaj že skombinirala, a slab priokus je ostal.
Hecno je, da vedno delam enako, še vedno so mi uspeli in gostje so me skoraj popapcali, danes pa.....vsem se je zdelo vse krasno, na vse pretege so hvalili, le ti presneti štruklji so mi jo zagodli.....
Se beremo in lahko noč
veverica