Kuhinja - ikea

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

27. feb 2011 19:57

Tole je pa res poceni - zakaj so pri nas pečice, no, pa tudi zgornje plošče tako presneto drage? Te kar prisili, da ob takih cenah pomisliš, da najbrž že ni kaj prida, če je tako poceni.

 

lp,

vanjatajnsek

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

27. feb 2011 20:08

Meni je res ok, upam, da mi bo lepo služla :) Sem bla pa že s kako" drago firmato zadevo" že zelo razočarana, ker se je pokvarla,.. Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 27. 2011 20:10

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

2. mar 2011 21:26

Super, jaz sem si nagledala tisto parno-ventilacijsko, je tudi poceni glede na Slovenijo...

Kako je pa s širino pultov v Ikei? Se da naročiti širše? Sem gledala, pa nisem našla. Oz. če planiraš širši pult in ga potem naročiš pri nas- kako pravilno izmeriti kuhinjo? Se potem postavijo elementi toliko bolj proč od stene, ali kako?

čoko

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

27. maj 2011 17:19

Ikea ima vse poljubne dimenzije pultov, vendar se jih da naročiti samo v trgovini, ne na netu. Izbira velika, cene pa proti našim ugodne.

Sem pa pozabila vprašat- a se pri širšem pultu elementi enako montirajo, ali je potrebno še kakšno posebno dno?

Če se kdo spozna na kuhinje, bom vesela vsake informacije...

čoko

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

27. maj 2011 17:28

ko sem jaz računala ceno za pult, kakršnega sem potrebovala, se mi je zdel zelo drag, ker sem potrebovala par cm daljšega kakor je standardni

www.mojalbum.com/naredilaana

NikaŽeliKuhinjo  

član od: 13.9.2011

sporočila: 1

13. sep 2011 10:40

Pozdravljena Katarina K!

Tudi sama si želim kuhinjo zelo podobnega izgleda, kot je tvoja.

Skrbi me masiven leseni pult, ki mi je sicer nenormalno všeč, kar me pa skrbi, je funkcionalnost le-tega. Bojim se namreč, da se vsak madež vpije (npr. rdeče vino, maščoba itd.), da se vsak rez z nožem in odtiski česa, kar bi padlo na pult, preveč poznalo. Vem, da se ga da pobrusit in da se ga na približno 2 meseca olji, pa vendar me zanima, kako se obnese? Glede na to, da pa ustvarjaš, kot vidim, v njej čutovite torte, je kuhinja tako tudi sicer zelo v uporabi. Prosim za nasvet okoli tega.

 

Še ena stvar je pa keramično korito. Tudi to mi je grozno všeč in se lepo poda k te vrste rustikalnemu izgledu kuhinje, pa me skrbi, da bi se mi vse polomilo in okrušilo v njem, če bi malo ruknila s posodo (kozarci, šalce).

 

Hvala za nasvete, da se bom lažje odločila o izbiri!

(o nakupu Ikeine kuhinje pa sploh ni dvoma :D )

NikaŽeliKuhinjo

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

26. sep 2011 13:18

Nika, tudi jaz imam kuhinjo iz Ikee. Masiven leseni pult je zelo fajn, samo primerno ga moraš obdelati. V Ikei imajo posebno olje (Behandla), s katerim na začetku pult mažeš na dva oz. tri dni, kasneje pa občasno, po potrebi. Na začetku (recimo prvi mesec) je tako s pultom res nekaj več dela, kasneje pa ne več. Pult se z oljenjem impregnira, kapljice na njem lepo obstojijo in jih pobrišeš (pa ni madežev), seveda pa se poznajo kakšne praskice, a teh je zelo malo (pa kuhinjo zelo pogosto uporabljam). Mene sploh ne motijo oz. so mi celo všeč, ker mi pohištvo, ki je videti povsem novo (sterilno), sploh ni všeč. Rada imam, da se vidi, da je kuhinja v uporabi - to mi daje dodaten občutek domačnosti, topline. Po dobrem letu, ko imam masiven leseni pult, lahko rečem, da bi se brez pomisleka ponovno odločila zanj. Tudi zato, ker je les tako "topel", da rada delam na njem.

Imam tudi veliko keramično pomivalno korito. Na začetku sem bila malo zaskrbljena, tako kot ti, kako se bo obneslo. No, do zdaj (v dobrem letu dni) ga še nismo uspeli okrušiti, videti je kot novo, enostavno se ga pomije, zaradi velikosti je zelo praktično. Že se mi je zgodilo, da sem med pomivanjem s kozarcem udarila ob rob, pa se ni nič zgodilo ne koritu ne kozarcu. Kar se kozarca tiče, sem verjetno imela srečo. Res pa je, da zaradi prostornosti korita težje pride do takih nesreč. Korito čistim kar z gelom za ročno pomivanje posode (ker je vedno pri roki), občasno (kadar se bolj umaže, namasti) pa uporabim Kolpasan univerzalno čistilo za kopalne kadi (kupila sem ga za našo kopalno kad, pa ga sedaj uporabljam tudi za vse umivalnike).

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

Katja D.

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

27. sep 2011 19:57

Tudi meni so všeč keramična korita. Kak namig, kje nabaviti?

Hvala, LP

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti