Gratinirani svaljki
Ja, so, majamarko. Ne sicer toliko (po moje), da bi bilo kaj bolj zares narobe, a vseeno. Če kakšna zaide med zrele, ne bo problema, da bi jih bilo pa za 1/3, pa najbrž ne bi bilo dobro, pa še okus......???????
Vida u. razlike morda ni, če gre obakrat zal iker iz jagod. Sicer bi pa v prvem primeru lahko šlo tudi za liker iz cvetov, kajne?
Sicer pa kak liter jagod kuhaš s toliko vode, da pokrije plodove, pa še malo več morda, potem odcediš in s tem sokom postopaš naprej. Jaz bi dodala sok ene 3 limon in seveda ustrezno količino sladkorja, pa alkohola. Sicer pa najbrž to piše v receptih.
klavdijaB,
zanima me priprava želeja iz bezgovih cvetov. Ali lahko na karatko napišeš pripravo, prosim?
Kupila si bom to knjigo Žlahtni bezeg, vendar jo moram naročiti in se bojim, da bo do takrat, ko knjigo dobim, bezeg že odcvetel.
Hvala in LP,
Anjaanja27, klavdija je tole pisala 2 leti nazaj.....................knjigo sem danes videla v knjižnici, poskusi jo najti tam.....
Drugače pa: postopala bi tako kot za bezgov sirup, samo več socvetij bi dodala, odcejenemu soku primešala sladkor, kuhala, dodala želirno sredstvo (brez ne bo šlo), morda še osute cvetke bezga ( da bo lepo) in spravila v kozarčke. Recepta ne poznam, ampak, ne more biti dosti drugače. Obevzno bi dodala sok limone (dvojen učinek, doda kislino, ki je bezeg nima, torej izboljša okus, in pospešuje želiranje).
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gratinirani svaljki

Jaffa torta