21. apr 2005 12:55
Tako ste me navdušli s to kuhinjo, da sem tudi jaz morala probat. Že prej sem imela željo, včeraj mi je pa ratal nekaj skuhat. Poleg jasminovega riža sem naredila še zelenjavo v voku. Najprej sem dala žličko naribanega ingverja in dva zrna narezanega česna. Olje sem znešala malo belega in malo olivnega. Takoj po česnu in ingverju sem dodala zelenjavo (bučke, rdeča in rumena paprika, por, mlada čebula, sojini kalčki iz konzerve,korenček), dolila sem kakšne 1/2 deci vode in zdušila na hitro. Še vedno je zelenjava malo hrustala. Na koncu sem v vodi raztopila žlico ostrigine omake, sojine omake in čisto na koncu dodala še malo sezamovega olja. Božansko, vam rečem. Nisem glih obiskovalka kitajskih restavracij, ampak meni je bilo strašno dobro. Bom ponovila vajo. Drugič bom probala še z mesom in ribami. Vok imam že kakšno leto. Nekajkrat sem v njem delala, sploh dušila zelenjavo, pa je bilo pocasto. Zdaj vem, da je kriva zmrznjena zelenjava. Prav mi je, zakaj vas pa nisem vprašala. Saj veste tisti rek:"Bolje vprašat,ker si potem butelj samo kratek čas, kot pa biti butelj celo življenje:" Imam pa prošnjo. Rabim ideje za ribe, pečene v voku. Nori smo na ribe, pa bi rada tudi to sprobala. Hvala vam že v naprej. Gobica