28. jun 2005 10:15
Ojla, to ploščo za peko (ne električen pekač) sem zadnjič kupila in se res lepo obnese. Sem gor naredila že pico in tortilje in so res boljše kot iz štedilnika, sem spet izvedla poizkus (Sem dala sprobat, katera jim je bolj všeč, ne da bi povedala, kakšna je razlika). Se oapzi:)
Tudi dokaj enostavno se sčisti, ne smeš pa uporabljat praška, kot pri ostalih glineneih izdelkih. To je neka posebna glina, bolj trdna in gladka od navadne. Nikjer ne piše, da bi jo bilo treba močit ali mazat, jaz je tudi nisem. Gor lahko pečeš tudi kekse, pecivo in seveda kruh. Jaz sem kupila okroglo, lahko bi tudi pravokotno, pa mi je bila okrogla bolj všeč, sta pa obe cca enako veliki po površini, sem primerjala. V bistvu sem jo kupila predvsem za pico in za kruh, ker se pri tem res pozna podlaga, za kekse je bolj vseeno, ampak pekačev itak nikoli ni preveč:)
Plošča je sama brez robob in brez ročajev, ima pa kovinski podstavek z ročaji, na katerega jo lahko položiš, če želiš ročaje. Meni je bilo najenostaveneje dat kar ploščo samo na rešetko v peč, za okoli nosit bi pa dala zraven še ročaje. Kupila sem jo v hipermarketu Merkator na oddelku s porcelanom, je pa čisto spodaj skrita, moraš malo prebrskat... Je v škatlah, precej velikih, ampak čisto nizkih, cca 4 cm. Reče se ji pa pizza baking stone. Skratka, meni je zelo všeč, ena boljših stvari v moji kuhinji:)
Veri